Bedava anahtar teslim fabrika

Devlet, Doğu’ya yatırım yapmak isteyen girişimcilere bedava 'anahtar teslim fabrika' kuruyor.

Bedava anahtar teslim fabrika
Bedava anahtar teslim fabrika
GİRİŞ 17.01.2017 09:23 GÜNCELLEME 17.01.2017 09:45

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), sorumluluk bölgesinde yer alan Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerine yatırımları teşvik amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ev sahibi MAREV (Mardin Eğitim ve Dayanışma Vakfı)’in Ataşehir’deki Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda devletin sunduğu önemli teşvikler anlatıldı. Sunumunu DİKA Tanıtım Uzmanı Ekrem Dirican’ın yaptığı toplantıya katılanların sorularını yanıtlayan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, anahtar teslimi fabrikadan, fabrika taşıma gibi önemli fırsatlara kadar imkanların yer aldığı Cazibe Merkezi Programı’nı anlattılar. 

MAREV Genel Başkanı Av. Haluk Eldem, toplantının açılışında yaptığı konuşmada DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve ekibine, bölgeye yapılabilecek yatırımlarla ilgili bilgi vermek amacıyla ayaklarına kadar geldikleri için teşekkür etti. Devletin Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt’in kalkınması için iyi niyetle, samimiyetle ve çok ciddi destekle sunduğu projeler olduğunu belirten Eldem, “Çok faydalı olacağına inandığım bu toplantıya teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Can kulağıyla dinleyelim, öyle bir izlenim edindim ki, hiç para vermeden devlet sizi destekleyecek, tesisinizi kuracak, üretin ve malınızı yine devlete satacaksınız. 15 sene sonunda düzgün çalışılmışsa devlet size bu tesislerin mülkiyetini veriyor.” dedi.

SON YÜZYILIN EN CİDDİ EKONOMİK POLİTİKASI

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise bu programlara verdikleri önem ve ehemmiyete vurgu yapıp ‘‘Biz bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı ve bölgemizi ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlayan bir devlet kurumuyuz. Cazibe Merkezleri Programıyla bölgemize ilk defa pozitif ayrımcılık yapıldığını memnuniyetle söyleyebilirim. Şahsım olarak bu programı son yüz yılda bölgeye olan en ciddi ekonomik politika olarak görüyorum. Bu amaçla başta Mardin olmak üzere, sorumluluğumuz altında bulunan bölgenin yatırımcı için güvenli ve cazip olduğunu da bir kez daha hatırlatmak ve vurgulamak isterim’’ dedi. 

Mercekhaber