'Türkiye'ye 100 milyar dolar ile geliyoruz'

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

'Türkiye'ye 100 milyar dolar ile geliyoruz'
'Türkiye'ye 100 milyar dolar ile geliyoruz'
GİRİŞ 10.01.2017 15:11 GÜNCELLEME 11.01.2017 10:21
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi Investment Grup Başkanı Zayed Bin Aweidha Bloomberg HT'de canlı yayın konuğu oldu.

TÜRKİYE'YE 100 MİLYAR DOLAR YATIRIM GELİYOR

Aweidha, Türkiye ile körfez ülkelerinin politik ve ekonomik işbirliğinin hızla devam ettiğine vurgu yaptı, önümüzdeki süreçte Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Türkiye'ye 100 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağının müjdesini verdi.

Aweidha şunları söyledi:

Türkiye önde gelen ekonomilerden birisi. Ortadoğu'daki en büyük ekonomi. Suudi Arabistan'la işbirliği sonrasında tüm Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım yapmaya yöneldiler. Ben de bir rapor hazırladım ve yüzlerce milyar dolar Körfez ülkelerinden yatırım akışı olacak önümüzdeki haftalarda. Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Katar ve BAE tarafından bu yatırım yapılacak. Zira bu ülkelerle Türkiye arasında politik işbirliği de yapılıyor. Yatırımlar yapılarak kurdaki yükselişin önüne geçilebilir. Buradan kaynaklı olumsuz etkiler de bu yatırımlarla tamir edilebilir.

YORUMLAR 158
  • Cool_m 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep geliyorlar. Hiç gördüğümüz yoktur.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    iş istihdamından ekonomiden azcık olsun anlamayan sırf hükümeti karalayayımda çalışması içinde olan müptezellere sesleniyorum amerika tramp amerikan şirketlerine yada amerikan olmaynlara nasıl baskı yapıyor amerikada yatırm yapın daha fazla adam çalışdırın iş istihdamı oluşturun diyor oğlum siz safmısnız??? ya !!!
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle haber rüya gibi ama çok umitlenip kabus yasamayalim. ..
    Cevapla
  • gelemez 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlarda bu kadar para yok ki. türkiye katar'dan 6 kat zengin bir ülke. ülkelerini satsa katar gene 200 milyar bile etmez. biz istesek onlara gideriz ama 100 milyar dolarla.
    Cevapla
  • Remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    Para yok dediğin adamların sadece abd de 750 milyar doları aşkın Fonları var adamlar amerikayi Fonları geri cekmekle tehdit ediyor ve abd nin gıkı çıkmıyor senin dediğin lafa bak
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Ramo kardesimin dedigi gibi.. Saçma sapan yorumlar görüyorum. Ne demek başkasının parasına mı muhtaç kaldık? Bütün dünya ülkeleri para çekmek için kırk takla atıyor. Yapılan yoruma bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle