Zeybekçi'den Merkez'e: Yanlış olur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "TCMB'nin döviz satarak piyasaya müdahale etmesi yanlış olur" dedi.

Zeybekçi'den Merkez'e: Yanlış olur
Zeybekçi'den Merkez'e: Yanlış olur
GİRİŞ 10.01.2017 15:08 GÜNCELLEME 10.01.2017 16:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, döviz kurlarında yaşanan sert yükselişin ardından finansal sisteme yaklaşık 1,5 milyar dolar sağlayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "TCMB'nin döviz satarak piyasaya müdahale etmesi yanlış olur" dedi.

TL kazancı olan şirketlerin döviz cinsinden kolay borçlanmaması gerektiğini belirten Zeybekci özel sektörün döviz riskini azaltmak için tedbirler üzerinde çalışıldığını kaydetti. 

GEDİKLİ 'KURA MÜDAHALE TARTIŞILIR' DEMİŞTİ

Öte yandan, Merkez Bankası'nın açıklamasından önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli sosyal medyadan kura yönelik değerlendirmede bulunmuştu. Gedikli, "Serbest kur sisteminde müdahalenin ne derece doğru olduğu tartışılır" dedi.

Gedikli açıklamasında şu ifadeleri kullandı, "Merkez Bankası'nın müdahalesi için tek enstrümanı mı var sanıyorsunuz? Serbest kur sisteminde müdahalenin ne derece doğru olduğu tartışılır. Edilmesi gerekiyorsa da sadece faizi arttırıp büyümeyi yerle bir etmekle mi.. Hedefin Yeni Anayasa görüşmeleri sonrası referanduma giderken ülke ekonomisini dar boğaza sokmak oldugu aşikar." şeklinde konuştu.

BloombergHT, Haber7

YORUMLAR 8
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    siyasetçi siyasetini yapsın.... neden merkez bankasının işine karışılıyor..
    Cevapla
  • turan 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanlar her birinizin ağzıdan başka bir şeyler çıkıyor.bakın bu sizleri koltuğunuzdan eder..
    Cevapla
  • tunga 7 yıl önce Şikayet Et
    Etmeyip de ne yapacak sayin bakan dolarin 5 lira olusunu mu kutlayacak...hal boyleyken bile mudahale etmesin demek ne oluyor..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Eeeeee ne yaparsin kardesler Türkiyeye güvenemiyodu hainlerin sayesinde, simdi adam var adam, birde Dirildikki Elhamdülillah kim tutar bizi Allah yolunda tam gaz haydi hepberaber insallah. Savunun lan deyyuzlarrr..
    Cevapla
  • istanbul 7 yıl önce Şikayet Et
    buraya bata gerici da daydanmis devlet olaya el atmalı yoksa çözülmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle