Moody's'e bir tepki de BDDK'dan

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, 'Sermaye yeterlilik rasyosunda önemli bir kırılma, bozulma yok. Bu açılardan baktığımızda, Moody's'in açıklamasını kasıtlı buluyoruz' dedi.

Moody's'e bir tepki de BDDK'dan
Moody's'e bir tepki de BDDK'dan
GİRİŞ 09.01.2017 16:21 GÜNCELLEME 09.01.2017 16:21

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, rekor kıran döviz kurlarına üzerine yaptığı değerlendirmede "Yurt dışı odaklar döviz üzerinden spekülasyon yapıyorlar" ifadelerini kullandı. Akben, döviz hareketliliğinin büyük işlem hacimleri ile gerçekleşmediğini kaydetti.

Moody's'in Türk bankalarına ilişkin değerlendirmesini de eleştiren Akben,"Son açıklamasından bugüne çok önemli bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Bankalarımızın gerek tahsili gecikmiş alacakları, gerek varlık kalitelerinde çok önemli bir bozulma görmüyoruz. Sermaye yeterlilik rasyosunda önemli bir kırılma, bozulma yok. Bu açılardan baktığımızda, Moody's'in açıklamasını kasıtlı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Moodys's tarafından yayınlanan raporda Türk bankalarının varlık kalitesinde bozulma olduğu, sorunlu kredi oranının yüzde 4'e çıkmasını beklediklerini ve bunun da karlılıkları ciddi şekilde etkileyeceği belirtilmişti.