Milyonlarca ev hanımı evden para kazanacak

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, el işi ürünleriyle para kazanmak isteyen ev hanımları için alışveriş sitesi kuruyor. Ev hanımları Türkiye’nin her yerinden ürünlerini satabilecek

Milyonlarca ev hanımı evden para kazanacak
Milyonlarca ev hanımı evden para kazanacak
GİRİŞ 08.01.2017 09:50 GÜNCELLEME 08.01.2017 09:50

4.3 milyon üyesiyle, dünyanın en geniş kadın örgütlenmeleri arasında birinci sıraya oturan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, milyonlarca ev hanımını sevindirecek çalışma başlattı. Kadın girişimciliğini teşvik etmek için 2017'de yeni projeleri hayata geçirme kararı alan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, kendi evinde yaptığı el işi ürünlerle para kazanmak isteyen ev hanımları için site kurma kararı aldı. Önümüzdeki aylarda hizmete girmesi hedeflenen site, ev hanımlarının kullanımına sunulacak. Bu site sayesinde milyonlarca ev hanımı, işe gitmeden ürünlerini, Türkiye'nin her yerine pazarlayabilme fırsatı kazanacak.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, yürütülen çalışmayı anlattı. Çam, şunları kaydetti: "Bu proje için 81 il ve tüm ilçelerde çok geniş kapsamlı bir anket çalışması yürütüyoruz. İğne oyasından halıya, pasta-börekten tekstil ürünlerine kadar büyük bir çeşitlilik olduğunu gördük. Projeyi tamamladıktan sonra Ekonomi Bakanlığı'na sunacağız. Proje, ev kadınlarını iş hayatına çekecek."

Halı da satacak pasta-börek de

Sitenin kullanım hakkı ise proje onaylanırsa bir vakfa devredilecek. Akşam'ın haberine göre, ücretsiz üyelik yöntemiyle çalıştırılması planlanan sitede, kadınların kazandıkları ürünlerden vergilerini nasıl ödeyecekleri konusu da netlik kazanacak. Site üzerinden ev hanımları halıdan pasta-böreğe kadar ürettiği pek çok ürünü Türkiye'nin her yerine pazarlayabilecek.

KAYNAK: AKŞAM