Başbakan'ın müjdesi kenti heyecana boğdu

Başbakan Yıldırım'ın ziyareti sırasında Kilis'te açıkladığı, şehrin kalkınmada 6. bölge olacağı müjdesi, başta iş dünyası olmak üzere şehirde heyecanla karşılandı

Başbakan'ın müjdesi kenti heyecana boğdu
Başbakan'ın müjdesi kenti heyecana boğdu
GİRİŞ 05.01.2017 12:24 GÜNCELLEME 05.01.2017 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım'ın 2016'nın son günü Kilis'te halka hitabında  verdiği, esnafa sicil affı, borçlara kredilendirme ve yeniden yapılandırmayla  vergi indirimi, işverenlere sigorta prim ve gelir vergisi stopaj desteği gibi  destekleri kapsayan müjdeler, Kilis'te iş dünyası ve yöre halkını  heyecanlandırdı.
 
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Kilis'in yaşadığı göç ve roket saldırıları nedeniyle ekonomik olarak büyük  sıkıntılar yaşadığını söyledi.
 
Kentin kalkınmada 6. bölge olmasının, çok önemli yatırımların  yapılmasına vesile olacağını dile getiren Kara, "Yılın son günü Başbakanımız 2016  yılını bizim için müjdeyle kapattı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu bölgede  Kilis çok büyük sıkıntıya girmişti. Gerek Suriyeli mültecilerden gerekse de  füzelerin atılmasından dolayı şehir ekonomisi durma noktasına gelmişti ve  sıfırlanmıştı bazı şeyler. Sayın Başbakanımızın yaptığı bu jestle, ben inanıyorum  ki 2017 yılı ve sonrası Kilis için muhteşem yıl olacak." ifadelerini kullandı.
 
"Kilis bir sanayi şehri olacak"
 
İleriki yıllarda Kilis'in özellikle de konumu itibarıyla  yatırımcıların tercih edeceği bir yer olacağını belirten Kara, şöyle devam etti:
 
"Kilis, Hakkari'deki ve Şırnak'taki gibi yatırım yapma pozisyona geldi  ama Kilis'in, Hakkari'den ve Şırnak gibi benzeri yerlerden çok daha stratejik, ve  güvenli bir noktada olduğu için ben bütün yatırımcıların Kilis'e geleceğini  düşünüyorum. Kilis'e müthiş yatırımlar yapılacak inşallah. Önümüzdeki bir yıl  içerisinde Kilis'e müthiş bir yatırım akacak ve Kilis bir sanayi şehri olacak.  Kilis'in artık çok iyi bir pozisyona geleceğine inanıyorum."
 
Kente yapılacak yatırımların Suriye'nin yeniden yapılanmasını da  sağlayacağını kaydeden Kara, "Buraya yapılacak yatırımlar hem Suriye'nin  yapılanmasını sağlayacak, hem de Türkiye'nin imarına da faydası olacaktır. 2016  yılını çok sıkıntılı ve problemli bir şekilde geçirdik ama 2016 yılının son günü  bizim için yeniden bir umut ışığı, yeniden bir ilerleme ve yeniden bir büyüme  hamlesi oldu. Kilis halkı adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve  Başbakanımız Binali Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
"Kilis, yatırımcılar için çok avantajlı bir yer olacak"
 
Kilis Sanayi ve Ticaret Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş de  Kilis'in yaşadığı sıkıntıların çözülmesi adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve  hükümetin büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.
 
Kentin Gaziantep'e yakınlığı dolayısıyla da yatırımcıların buraya  yöneleceğine inandığını ifade eden Öndeş, "Yanı başımızdaki sanayi şehri  Gaziantep üçüncü teşvik kapsamında. Gaziantep'e 50 kilometre yakınındaki bir  şehre böyle bir şey yapılmasının, özellikle Gaziantepli yatırımcıları buraya  çekeceğini düşünüyorum. Özellikle Ar-Ge yatırımları yapılırsa çok daha büyük  avantajları olur. Yatırımcıları Kilis'e bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
İş dünyası ve vatandaşlar da memnun
 
İş adamı Ahmet Murat Toprak da Kilis'in yatırımların yapılması  açısından müsait bir bölgede bulunduğunu ifade ederek, "Başbakanımızın açıklaması  bizi çok memnun etti. Memleketimiz için çok önemli bir olay. Kilis’in büyük bir  potansiyeli var. Küçük bir şehir ve yatırıma çok müsait bir bölgede bulunuyor.  Yatırımcılar, Kilis'e yapacakları yatırımların karşılığını mutlaka alacaktır.  Halkımız geleceğinden artık çok ümitli." dedi.
 
Vatandaşlardan Cengiz Alper ise Kilis'te yeni iş sahalarının  açılacağını ve işsizliğin büyük oranda azalacağını ümit ettiklerini dile getirdi.
 
Mehmet Lütfü Kudeyş de Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği müjdenin  kendileri çok sevindirdiğini ve ümitlendirdiğini kaydetti.

YORUMLAR 1
  • Cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahipsiz şehir Samsun
    Cevapla