Başbakan Yıldırım'dan esnafa 'sicil affı' müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da esnaf ve sanatkarları ağırladı.

GİRİŞ 04.01.2017 16:45 GÜNCELLEME 04.01.2017 17:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım esnafa müjdeyi verdi. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Sicili bozulmuş esnafımıza sicil affı getiriyoruz. Düzenleme bu hafta yürürlüğe girecek" dedi.

SİCİLİ BOZULAN ESNAFA SİCİL AFFI GETİRİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

24 bin üzerinde esnafımız borçları yeniden yapılandırma sisteminden yararlandırıldı. 152 milyon liralık kısmı affa girdi ve vazgeçildi. Sur'da terör olayları nedeniyle zarar gören esnafa 50 bin liralık sıfır faizli kredi veriyoruz. Bu krediyi TESKOM veriyor. Sizden aldığı kaynaklarla onlar da elini taşın altına koyuyor ve aynı şekilde zorda, darda olan esnafımıza destek oluyorlar. Hem bankaların vereceği krediler, devletin vereceği  destekler, bütün bunların sağlıklı çalışması için esnafın sicilinin düzgün olması lazım. O veya bu nedenle sicili bozulmuş olan esnafa sicil affı getiriyoruz. Çeki yahut senedi dönen esnafa bir kolaylık.

YORUMLAR 16
  • fatih kaçar 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet memurlarına hiçbişey yapılmamalıdır. yeterdir. 657 bu ülkenin sırtında kamburdur. dünyanın hiçbiryerinde ömürboyu iş garantisi söz konusu değildir. memura verilecek zam bütçeden bir veya iki sene emekliye ya da işverenin sigortasına kaydırılmalıdır. memur artık bi dursun hem yatış hem bol mayış. memur azcık kendini bi kontrol etsin artık. herkesten yüksek maaşı memur alır bi de şikayet eder yazık değil mi işçiye. vermem memura zam asgeri ücreti 1750lira yap işverene yük bindirme primini memura yapacağın yüzdeyle finanse et çok mu zor.
    Cevapla
  • Celal 7 yıl önce Şikayet Et
    memur kadar kafana taş düşsün.
    Cevapla
  • Mustafam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede en çok ezilen 1-ev hanımları 2-işçiler İster katıl,istersen katılma
    Cevapla
  • Mustafam 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memurları begenmiyorsaniz istifa edersiniz.3.5 milyon memurluk sınavına girdi hatirlatirim dedim
    Cevapla
  • Nurullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka arkadaş. Biz sizi adaleti sağlayın diye getirdik. Adaletsizliği değil. Esnaf piyasaya borcunu ödememiş, çeki seneti karşılıksız çıkmış. Sicili bozulmuş. Sen git adamın sicilini temizle. Piyasaya bir daha borç taksın. Adalet mi bu.
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkese kolaylık olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle