Bakanlıktan elektrik kesintisi açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, iki gündür yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan elektrik kesintisi açıklaması
Bakanlıktan elektrik kesintisi açıklaması
GİRİŞ 30.12.2016 17:41 GÜNCELLEME 30.12.2016 18:31
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, "Kesintiler, İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır." denildi. 

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.

Yedi hattın tamamında, Sakarya sınırları içerisinde meydana gelen tüm kopma ve arıza noktaları tespit edilmiş olup, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmalar sürdürülmektedir. Kesintiler İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır.

Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur.

BEDAŞ 3 GÜNLÜK PLANLI KESİNTİLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul Avrupa Yakası'nın elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 30-31 Aralık ve 1 Ocak'ta yapacağı planlı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının ertelediğini duyurdu.

BEDAŞ'ın daha önce yaptığı açıklamada Çatalca, Sarıyer, Güngören, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıyer ve Beylikdüzü'ndeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi olacağı kaydedilmişti.

 

YORUMLAR 144
  • muhsin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okurken tereddüde düştüm. Acaba başka bir sitedemiyim diye kontrol ettim. Birçok yorum bu sitenin takipçi profiline uymuyor. Galiba burada da siber saldırı var.
    Cevapla
  • stüdyoooo 7 yıl önce Şikayet Et
    kim kime diş geçirebilirse burası türkiye..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    nükleer santral şart barajlar rüzgar türbinleri ihtiyacı karşılamaz gerçekçi olmak lazım
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik kesintilerinde Fetönün parmağıda olabilir..Çünkü Dünya tarihinde bu kadar zararlı ve her yere yayılmış bir örgüt görülmedi.
    Cevapla
  • berat 7 yıl önce Şikayet Et
    elaktirk tellerinin üzerine vinc devrilmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle