Kritik veri geldi! Türkiye'nin açığı...

Türkiye'nin kasım ayına dair dış ticaret rakamları açıklandı.

Kritik veri geldi! Türkiye'nin açığı...
Kritik veri geldi! Türkiye'nin açığı...
GİRİŞ 30.12.2016 10:06 GÜNCELLEME 30.12.2016 10:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan kasım ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı.

Türkiye'nin ihracatı, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 artarak 12 milyar 817 milyon dolar oldu. İthalat ise yüzde 6 artarak 16 milyar 931 milyon dolar olarak gerçekleşti.

11 AYLIK DÖNEM

İhracat, bu yılın ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 azalarak 129 milyar 793 milyon dolara düştü. İthalat da geçen yılın ocak-kasım dönemine göre yüzde 4,8 gerileyerek 180 milyar 196 milyon dolar oldu.

DIŞ TİCARET AÇIĞI

Kasımda dış ticaret açığı, yüzde 4,1 azalarak 4 milyar 113 milyon dolar oldu. Ocak-kasım döneminde ise, dış ticaret açığı yüzde 11,8 azalarak 50 milyar 403 milyon dolara geriledi.

EN ÇOK İTHALAT VE İHRACAT YAPILAN ÜLKELER

Almanya 1 milyar 239 milyon dolarla geçen ay en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Bu ülkeyi sırasıyla 874 milyon dolarla İngiltere, 833 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri ve 796 milyon dolarla Irak takip etti.

İthalatta ise ilk sırayı 2 milyar 1 milyon dolarla Çin aldı. Çin'i 1 milyar 822 milyon dolarla Almanya, 1 milyar 294 milyon dolarla Rusya ve 878 milyon dolarla İtalya izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • macar 7 yıl önce Şikayet Et
    aslında olay şu; ihracat yapılan ürünleri üretmek için ya ürünü uretecek makineyi yada o ürünün hammaddesini, özünü ithal ediyoruz. ( otomobil ihraç ediyoruz ama en pahalı parcasini, motorunu, ithal ediyoruz. ilaç ihraç ediyoruz ama özünü ithal ediyoruz, tsk nin ihtiyaçlarını hiç sormayın.) en basidinden bu ülkede a4 kağıt üretiliyor ama sadece ağacı kesip bicmekle olmuyor bu. o kağıdın o hale gelebilmesi için özel bir sıvısı var ve bu siviyida ithal ediyoruz işte... hayırlısı olsun. çok onemli kıpırdanmalar var bu konuda, güzel olacak inşallah...
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    İhracatın ithalatı karşılama oranı her geçen gün artıyor . Bu güzel haber yorumcu arkadaşlar.
    Cevapla
  • Ecdad 7 yıl önce Şikayet Et
    Evinizdeki esyalara bakin....sonra ithalat nasil artar deyin...vestel_arcelik_beko vs yerine ...samsung_LG alip sonra veryansin etmeyelim....cocuk oyuncaklari hepsi artik cin olmus....avrupali mallar bile....haaa 1500 tl vermisken caspar , vestel yerine samsung alip konusmayalim
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu başarı bu kadar vergilere rağmen ayakta kalabilen vatandaşındır.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın eğer gerçekten merak edersen vikedepyadan nerde ne kadar ne vergisi var öğrenebilirsin.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ithalat nasıl artar ? Üstelik Çinden ? Hükümet buna çare bulması lazım. Hadi ihracatı anlayabilirim ama ithalat nasıl artar gardaşım !! ?? Hiç mi bilinçli toplum değiliz ? Yerliye önem verelim, paralarımız dışa gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle