Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yerli paraya geçerek bu adımları atıp kur baskısını üzerimizden atacağız" dedi.

GİRİŞ 24.12.2016 12:34 GÜNCELLEME 24.12.2016 12:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"30. Genel Kurul demek, 30 yıl demektir. Bugüne kadar DEİK çatısında hizmet veren, gayret gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Yurtdışı seyahatlerimde birlikte olduğum DEİK'e çalışmalarında başarılar diliyorum. Daima yanınızda olmaya devam edeceğimi belirtmek isterim.

Türkiye'yi 1 trilyon dolar dış ticaret, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi ancak çalışarak ulaşırız. 2023 hedeflerimize en sağlam sahip çıkanların başında işadamlarımız özellikle DEİK geliyor. Milletimiz ülkesine güvenen işadamlarımızı unutmayacaktır. Bugünler çok önemlidir. Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkarılması konusunda devletle sizlere de önemli görevler düşüyor. Yatırım, proje erteleyen herkes ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır.

Hükümetimiz iş dünyasına, esnaflara çok destek verdi. Vermeye devam edecek. İş dünyasından tek beklentimiz piyasayı hareketlendirmesidir. Herkesin bekleme durumuna geçmesi en büyük sıkıntıdır. Bu yüzden milli seferberlik diyorum. Benim dediğim milli seferberlik eline silah al çık değil.

Döviz dahil bu hava besliyor destekliyor. Sınırlarımız içindeki ve dışındaki terörle nasıl çalışmadaysak, ekonomimizde de aynı çalışmayı yapmalıyız.

MİLLET 12 MİLYAR DOLAR BOZDURMASAYDI...

Birileri döviz spekülasyonu ile ekonomimize yön vermeye çalışıyor. Hiçbir rasyonel sebep yok. Amaç siyasi operasyonlara zemin hazırlamaktır. Komşulara da yapılıyor. Rusya, Çin, Azerbaycan... Biz bu oyunu bozacağız. Yerli paraya geçerek bu adımları atıp kur baskısını atacağız üzerimizden. Küresel ekonomi etkisi ile bir kriz yaşadık. Gezi olaylarını hatırlayın, 'Tüketmeyin ekonomi dursun' diyorlardı.

17-25 Aralık'ta iş adamlarının da olduğunu biliyorum. 15 Temmuz'u takip eden günlerde milletimiz 12 milyar dolar bozdurmasaydı orada da aynı oyunu oynayacaklardı."

YORUMLAR 8
  • Emlakci 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne 12.milyari be kardeșim, Ben zaten 18.milyar dollar bozdurdum....
    Cevapla
  • akil 7 yıl önce Şikayet Et
    İnanın reisin bu hamlesinden sonra bütün yurtta bir güven ve rahatlama meydana gelmiştir eğer bu dolar belasından kurtulsak ekonomide sarf edilen çaba ve gayret milli sermayeye sermaye katacaktır yok eğer eski durum devam ederse bütün çaba ve gayret emeği millete değil batının olacaktır
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahin selami milletimizin ve reisimizin uzerine olsun.daha guzel gunler bizi turkiyeyi ve ummeti bekliyor.
    Cevapla
  • Normal 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar 4 tl olmasın diye sizin kişisel önlemlerinizden bahsedermisiniz biraz Hakan bey , biz de feyz alalım , nasıl katma değeri yüksek üretim yatırımları yaptınız , kendinizi ve çocuklarınızı nasıl eğittiniz , bu kuvvetli inancınıza nasıl sahip oldunuz , irşad edin bizleri ... yok bunları yapmadıysanız hariçten gazel okumayalım , lütfen , hem de bu donem de....
    Cevapla
  • poyraz 7 yıl önce Şikayet Et
    sn Cumhurbaşkanım yatırım yapmak isteyen bürokratik engellere takılıyor 5015 sayılı petrol yasasında EPDK nın almış olduğu kurul kararına istinaden akaryakıt istasyonu yeri satın almış işadamları Danıştayın ucube kararından şuan mağdur durumda ülke genelinde işletmeye alınacak yaklaşık 220 istasyon mesafe şartı saçmalığına takılıyor müktesep haklar bu kararla yok edildi devlette devamlılık esasından yola çıkarak petrol yasasına eklenecek bir kanun maddesiyle bir kereye mahsus haklar iade edilebilir ülkemizin geçtiği bu zor süreçte 220 işletme 3300 kişiye yeni iş imkanı demek bunların düzeltilmesi gerekir sn cumhurbaşkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle