Yiğit Bulut'tan dolar açıklaması!

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası'nın bağımsız bir şekilde ne yapması gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Yiğit Bulut'tan dolar açıklaması!
Yiğit Bulut'tan dolar açıklaması!
GİRİŞ 19.12.2016 10:34 GÜNCELLEME 19.12.2016 10:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası'nın bağımsız bir şekilde ne yapması gerekiyorsa yapacağını ve gerekli adımları atmak için en ufak bir tereddüdü olmadığını söyledi.

Bulut TRT Haber televizyonunda canlı yayınlanan açıklamalarında "TCMB ile ilgili kimse yorum yapmasın, TCMB bağımsız bir şekilde ne yapması gerekiyorsa yapacaktır... TCMB'nin gerek adımları atmak için en küçük tereddüdü yok" dedi.

MERKEZ'İN KARARI BEKLENİYOR

Piyasalarda yarın sonuçları açıklanacak TCMB'nin faiz kararı bekleniyor.

FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

Reuters'ın 18 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre; Merkez Bankası'nın (TCMB) yaklaşık üç yıllık aradan sonra kısa vadeli faizlerde geçen ay başladığı artırımlara bu ay da devam ederek, politika faizi ve koridorun üst bandını artırması bekleniyor.

TL'deki değer kaybı da dikkate alındığında birçok analist TCMB'nin faiz artırım sürecine katılması gerektiğini savunurken, yavaşlayan büyüme ve siyasilerin faiz karşıtlığı TCMB'nin nasıl bir adım atacağına ilişkin bilinmezliği artırıyor.

"KUR ÇOK KISA BİR SÜREDE YERİNE OTURACAK"

Bulut ayrıca doların sadece TL'ye karşı değil küresel olarak tüm para birimlerine karşı değer kazandığına da dikkat çekerek, "Volatilite sadece TL'de yaşanmıyor... Türkiye'de kur çok kısa sürede yerine oturacak" dedi. Bulut ayrıca TL'deki değer kaybının belli bir noktada dengelenmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • Bahar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence hakkını yiyorlar Yiğit Bulut'un ekonomi bakanı olacak kadar bilgili bir otorite.Yolun açık olsun
    Cevapla