Emeklilikte yaşa takılanlara son haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorulara cevap verdi.

Emeklilikte yaşa takılanlara son haber
Emeklilikte yaşa takılanlara son haber
GİRİŞ 18.12.2016 11:07 GÜNCELLEME 18.12.2016 11:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikle yaşa takılanlara ilişkin, "Yaş ile ilgili bir düzenleme kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde emeklilikle yaşa takılanlar için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, "Emeklilik sistemlerinde finansal sürdürülebilirliğin temel sigortacılık ilkeleri içinde devam edebilmesinde yaş en önemli parametrelerden biridir. Dolayısıyla, yaş ile ilgili bir düzenleme kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır. Bu kapsamda kurumun temel amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir" dedi..

YORUMLAR 18
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    ne demis ben anlamadim
    Cevapla
  • Arif Suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye arkadaş vekil lerin maaş zammı hemen geçiyorsa askeri ücret ler niye geçmiyor
    Cevapla
  • Yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamların hertaraf dan hakımız yiyor 7500 günüm var emeklili etmiyorlar 12 yıl sonra yaşın doluyor diyorlar birde pirimi dolan çalışmaya devam edenlerin emekli maaşı her yıl eriyor niye diye soruyorsun sen fazla çalışmısın diyorlar emekli de etmiyorlar bu insanlar çalışmadan nasıl geçinir biri bana anlatsın
    Cevapla
  • sadece vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanim buyuk bir hata ve gaflet icindesiniz bu yasa takilanlar 8 eylul 1999 dan once ise girip o donemin kurallarina gore emekli olmayi bekleyip sonradan kural degistiren koalisyon hukumetinin yanlisidir hazinenin durumunu bu insanlar anlamaz cunku hak yenmis bunu kim anlayacak diye bekliyoruz bakalim.
    Cevapla
  • Alparslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben sigortalı işe başladığım tarihte kanunda ne yazıyorsa o şartlarda emekli olmak istiyorum. idam cezası bile çıktığı tarihten sonra geçerli oluyor. Bunda hak ihlali var geriye dönük işletemezsiniz ADİL olun elinizi vicdanınıza koyun.. insanlar ekmek derdinde keyif peşinde değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle