Rusya Türkiye'den farklı tarım ürünleri istiyor

Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, Türkiye'ye yeni ortaklar ve yeni ilişkiler kurmak için geldiklerini söyledi.

Rusya Türkiye'den farklı tarım ürünleri istiyor
Rusya Türkiye'den farklı tarım ürünleri istiyor
GİRİŞ 13.12.2016 14:22 GÜNCELLEME 13.12.2016 14:22

Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov: Yatırım konusunda tarih veremem ancak tarım konusunda farklı ve geniş yelpazesi olan ürünler görmek istiyoruz. Türkiye'ye yeni ortaklar ve yeni ilişkiler kurmak için geldik. 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, Rusya'nın Türkiye'den farklı turizm ürünleri istediğini söyledi. Yatırım konusunda süre vermeyen Arkhipov, Türkiye'nin özellikle tarımsal ürünlerde kaliteyi ön plana tutarak ürün yelpazesini de genişletmesi gerektiğini kaydetti.

Karadeniz Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİK) Moskova ve Türkiye Konseyleri, aralarında Rus turizm, inşaat, ilaç sanayisi ve tarım gibi farklı sektörlerden gelen temsilcilerin katıldığı heyet, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile bir araya geldi.

KEİK Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat ve Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sözlerine, KEİK'in Karadeniz ekonomisine büyük katkı yaptığına işaret ederek başlayan Victor Arkhipov, Karadeniz bölgesinde turizm ve ticaret anlamında gözle görülür kalkınmalar olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

Bölgenin ekonomik anlamda kalkınma haritasının değiştiğini de kaydeden Arkhipov, Antalya'ya yaptıkları ziyaret amacının, yeni ilişkiler ve yeni ortaklar edinmek olduğunu söyledi. Yatırım konusunda süre vermeyen Arkhipov, Türkiye'nin özellikle tarımsal ürünlerde kaliteyi ön planda tutarak ürün yelpazesini de genişletmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'ye yeni ortaklar ve yeni ilişkiler kurmak için geldiklerini aktaran Arkhipov, "Heyetimizde gerçekten çok farklı alanlardan iş alanı, turizm alanı gibi farklı alanlardan burada temsilcilerimiz var. Şunu da belirtmem gerekiyor ki aslında bu ziyaretimizin amacı çevreyi görmek değil biz burada yeni ortak aramak için geldik. Ekonomik alanda, turizm alanında her alanda yeni ortaklar ilişkiler kurmak istiyoruz, bunun için buradayız" diye konuştu.

Rusya ve Türkiye ilişki tarihinin 500 yıla dayandığını belirten KEİK Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat da, batının, provokosyonlarıyla iki ülkeyi birbirine düşürdüğüne işaret ederek, "Türkler ve Ruslar dediğimiz zaman aklımıza dev büyük imparatorluk geliyor. Bazen savaştık bazen birlikte hareket ettik, ama tarihimize baktığımızda hep batılılar bizi birbirimize düşürdü, ilişkilerimizi provoke etti. Fakat Avrasya'nın iki büyük gücü vardır, biri Rusya biri Türkiye Cumhuriyeti. Tarih bizi tekrar bölgemizi ve dünyada yeni bir takım şeyleri geliştirmek için geri getirdi" diye konuştu.

Antalya Gazetciler Cemiyeti Mevlüt Yeni ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, medyanın her iki ülke arasında iletişim köprüsü vazifesinde olduğunu kaydetti. Antalya'nın Rusya açısında sadece turizm değil tarım ve medya alanında da önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Yeni, AGC olarak bu alanlarda da destek çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov'a flama armağan ederken, Arkhipov da Yeni'ye kitap hediye etti.