Bakan açıkladı! Binlerce kişiye af geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ,Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

GİRİŞ 09.12.2016 10:56 GÜNCELLEME 09.12.2016 16:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bankalar tarafından kara listeye alınan esnafı rahatlatacak kapsamlı bir af yapılması gerektiğini belirterek, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız." ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci,  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu  Toplantısı'na katıldı.
  
 Buradaki konuşmasında, sicil sorunu nedeniyle bankalar nezdinde "kara  liste"ye alınan esnafı rahatlatacak kapsamlı bir af yapılmasını gündeme getiren  Tüfenkci, yaşanan bu sorunun çözümü noktasında harekete geçeceklerini bildirdi.
 
Tüfenkci, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa  istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi  olgunlaştıracağız." ifadesini kullandı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile esnafın işsizlik fonundan  yararlandırılmasına ilişkin çalışma yapıldığını bildiren Tüfenkci, konunun belli  bir olgunluğa ulaştığını ve yakında kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.
 
Bakan Tüfenkci, esnaf ve tacirlerin kullandığı defterlerin yıl sonu  tasdikinin kaldırılması önerisinde bulunarak, "Küçük esnafımızın kapı kapı  dolaşmasını ne kadar çok önlersek, esnafımız o kadar işine gücüne bakar."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla döviz  bozdurmaya başladığını hatırlatan Tüfenkci, çağrıya destek veren esnafa teşekkür  etti.

YORUMLAR 19
  • nazmi 7 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi esnafın sicili temizleniyo ya çalışan insanların sicili nasıl temizlenecek asıl bizler düzelmesi gerekiyor gerçekten çok zor durumdayız girtlaga kadar borctayız
    Cevapla
  • nihat 7 yıl önce Şikayet Et
    osman kardeşime katılıyorum.. sadece esnafın deyil halkınızada destek çıkmanız lazım sayın bakanım
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    sicil affı herkese uygulansa gercekten cok güzel olur en azından vatandaş braz nefes alır rica etsek yetkililerden
    Cevapla
  • hüseyin keleş 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam ne güzel olur ya.sicili temizle gitsin bankadan çek alsın.ödemediği senetlerin protestosunu kaldır kredi alsın.aldığı krediyle araba alsın ev alsın.ama borcunu yine ödemesin.
    Cevapla
  • ALİ haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım doğru bir karar ama bu faiz simsarı bankalar sizin sözünüzü dinlemezler sicil kaydı olan hiç bir esnasf ın kredi alma imkanı yook çünki onlar kayıtları silmiyor bunuda da bir çalışma yaparsanız bizler için çok iyiym olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle