Bakan uyardı! Cezalar yolda

Elektrik dağıtım şirketleri karnelerini iyileştirmek için harekete geçti.

Bakan uyardı! Cezalar yolda
Bakan uyardı! Cezalar yolda
GİRİŞ 08.12.2016 09:14 GÜNCELLEME 08.12.2016 09:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanlığı’nın 2017 yılında yapacağı “müşteri memnuniyeti anketi” sonucunda ceza yememek için Ankara’da toplanan şirketler, bakanlığa anketle ilgili soru önerisinde bulunmaya karar verdi.

Elektrik dağıtım şirketleri, “anket” alarmı verdi. Dağıtım şirketleri, Ankara’da gerçekleştirdikleri zirvede, cezayla karşılaşmamak için Enerji Bakanlığı’nın 2017 yılında yapacağı “müşteri memnuniyeti anketi”ni tartıştı. Toplantıda, 2016 yılında yapılan araştırma değerlendirildi. Bu araştırmanın sorularının müşteri memnuniyetini tam olarak ölçüp ölçmediği tartışıldı. Toplantıdan, 2017 yılında yapılacak kamuoyu araştırması için Enerji Bakanlığı’na soru önerisinde bulunulması kararı çıktı.

‘HIZLA ADIM ATIN’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu yılın ilk yarısında elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili bir kamuoyu araştırması yaptırdı. Araştırma, abonelerin elektrik dağıtım sektöründe sunulan hizmetten “memnun” olmadığını ortaya koydu. Albayrak, dağıtım şirketlerinden müşteri memnuniyeti için gereken adımları hızla atmalarını istemişti. Bu çerçevede dağıtım şirketleri, abonelerle doğrudan iletişim sağlamak üzere çağrı merkezleri kurdu. Yeni çağrı merkezleri de kurulmaya devam ediyor. Albayrak, 2017 yılının mart ya da nisan ayında yapılacak yeni araştırmada aynı sonuçlar alınırsa dağıtım şirketlerinin ceza ile karşı karşıya kalacağını vurgulamıştı.

EPDK NABIZ TUTACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da abonelerin nabzını tutacak. Kurum, bu amaçla iki tür anket yapacak. EPDK, her 3 ayda bir 30 bin aboneyle telefonda “memnuniyet” anketi yapacak. Şehirlerin başta vali ve belediye başkanı olmak üzere önde gelen yöneticileriyle ve kanaat önderiyle de “itibar” anketi yapılacak. Bu kişilere, elektrik dağıtım hizmetlerinden memnun olup olmadığı sorulacak.

Kaynaklar, anketlerin hizmet alımı yöntemiyle hayata geçirileceğini, bu amaçla şartname hazırlığının tamamlandığını, kısa süre içinde gerekli duyuruların yapılacağını söyledi.

YERİNDE SAYAN CEZA ALACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 2017 yılının mart ya da nisan ayında yapılacak yeni araştırmada aynı sonuçları alan şirketlere ceza verileceğini söylemişti.

ABONELER NELERDEN ŞİKÂYETÇİ

Elektrik abonelerinin öne çıkan şikâyet konularından bazıları şöyle:

- Elektrik kesintileri,

- Arızalara geç müdahale,

- Hizmet kalitesindeki sorunlar,

- Muhatap bulmakta yaşanan sıkıntılar,

- Faturalar konusunda yaşanan sorunlar.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    keske internete de aynisi uygulansa
    Cevapla