Zeybekci: Taş taş üstüne koyma zamanı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'daki yatırım ikliminin iş adamları için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

Zeybekci: Taş taş üstüne koyma zamanı
Zeybekci: Taş taş üstüne koyma zamanı
GİRİŞ 07.12.2016 15:50 GÜNCELLEME 07.12.2016 15:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen Türk-Tatar İş Forumu'nda, Tataristan'daki yatırım ikliminin iş adamları için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi. Tataristan'ın jeopolitik konumuna işaret eden Zeybekci, burada yapılan üretimle yakın coğrafyalara önemli imtiyazlarla girilebileceğini dile getirdi.

Sağlık turizmi ve tarımsal üretim alanlarında iş birliği yapabileceğini belirten Zeybekci, "Türkiye olarak şu anda inşaat sektöründe 2. sıradayız. Bugüne kadar Rusya bu alanda en başarılı olduğumuz ülkelerden bir tanesi, 65 milyar dolarlık müteahhitlik hizmeti yapmışız, ama maalesef Tataristan'da 2 milyar dolarlık rakam bizi, müteahhitlik sektörümüzü pek mutlu etmiyor. Daha çok iş yapmak istediklerini biliyorum. Önümüzdeki dönemde en sıkı takip etmemiz gereken alanlardan biri olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırması için Türk yatırımcısının enerji, ham madde gibi konularda yatırım yapmasını desteklediklerini belirten Zeybekci, "Onun için Tataristan'daki yatırımlar bizim için son derece önemli ve stratejik anlama sahip. Sonuna kadar destekliyoruz." dedi. 

Türkiye'deki yeni teşvik sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Bundan sonra laf üstüne laf koyma zamanı değil, taş üstüne taş koyma zamanı." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ısraf dan vaz geçilmesi lazım
    Cevapla