Yalçın Topçu: Bu kriz de teğet geçecek

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, üniversite ve sanayicilerin terörle ilgili elini taşın altına koymalarını istedi.

Yalçın Topçu: Bu kriz de teğet geçecek
Yalçın Topçu: Bu kriz de teğet geçecek
GİRİŞ 06.12.2016 15:35 GÜNCELLEME 06.12.2016 15:35

Topçu, “Bizim STK’larımız ve üniversitelerimiz ne iş yapar?” diyerek terörün gerçek yüzünü ABD ve Avrupa Birliği kamuoyuna medya aracılığıyla anlatmalarını istedi. Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Topçu, “Bir kez daha teğet geçecek” dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamında gündemi değerlendiren Başdanışman Yalçın Topçu, iş dünyası ve eğitim camiasını, terörün gerçek yüzünü kamuoyuna anlatma konusunda yetersiz gördüğünü açıkladı. Topçu piyasadaki sert rüzgârların Türkiye’yi bir kez daha teğet geçeceğini söyledi.   

“SORGULAMADIĞIMIZ İÇİN 12 EYLÜL’Ü YAŞADIK”

12 Eylül darbesi ve 15 Temmuz askeri darbe kalkışmasını karşılaştıran Yalçın Topçu, “Biz geçmişte sorgulamadık; 12 Eylül gibi bir zulmü yaşadık. Sorgulamadık; sokakları paylaşamadıklarımızla 2,5 metrekare hücreleri paylaşmak zorunda bırakıldık. Eğer sorgulasaydık, kavga yerine birbirimizle konuşabilseydik, birbirimizi tanıyabilseydik o zulmü belki de hiç yaşamayacaktık. Şimdi ise 15 Temmuz’u yaşadık. O gece milletin üstüne ölüm kusturanlarda, hiç sorgulamadan milletin üstüne ölüm kustular. 246 vatandaşımızı şehit ederken, 2 binden fazla vatan evladımızı yaraladılar. İnşallah millet olarak bundan sonra sorgularız, hikmet arayıcı oluruz. Çünkü hikmet; Müslüman’ın yitiğidir. Hikmette akıl etmek vardır. Yüce Kitabımızda da Rabbim "Akıl etmez misiniz?" diye soruyor. Ülke meselelerini sorgulayın, akıl edin ama hiçbir şeyi putlaştırmadan kavga etmeden sorgulayın.” açıklamasında bulundu.

‘İŞ DÜNYASI VE ÜNİVERSİTELERİMİZ YETERSİZ’

İş dünyasındaki sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin üstüne düşen görevi yerine getirmede yetersiz kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Mesela bizim STK'larımız, üniversitelerimiz gitse bir Alman vatandaşına dese ki ‘Alman hükümeti 4 bin 500 terör suçlusunu 80 milyon Türk halkına değişiyor’ veya bir Amerikalı’ya ‘Biz sizinle Kore'de asker arkadaşıydık ama sizin hükümetiniz Türk devleti yerine FETÖ'yü tercih ediyor, hükümetiniz Suriye’de niçin PKK ile kol kola desek acaba Amerikan vatandaşı ne der? Bizim STK'larımız, üniversitelerimiz ne iş yapar? Üniversitelerimiz niye var? TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Sabancı-Koç, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Galatasaray gibi kurumlarımız neden AB ülkeleri ve ABD’de faaliyet gösteren televizyon ve gazetelere FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatan reklam ve haberler vermiyor?” diye konuştu.

BANK ASYA ÖRNEĞİNİ VERDİ

Topçu son olarak ekonomideki gelişmelere değinerek “Cumhurbaşkanımızın çağrısını çok önemli buluyorum. Nasıl ki malum yapı, Pensilvanya’dakinin çağrısıyla 2014 yılında Bank Asya’nın kurtarılması için banka önlerinde kuyruklar oluşturup kurtarmaya kalkıştılar şimdi sıra bizde. Ülkemizi kurtarmak için kara günlerimiz için sakladığımız dövizlerimizi bozdurarak ülkemize sahip çıkalım. Geçmişte yaşanan krizler nasıl ülkemizi teğet geçtiyse, şimdi de teğet geçecek. 15 Temmuz’da tankla, uçakla, tüfekle devleti zapturapt altına alamayan yapı işbirlikçileriyle el ele bu sefer ekonomik infialle üzerimize gelmektedir. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu günlerde canımızı ortaya koyduğumuz gibi malımızı da ortaya koymaktan kaçmayız. Cumhurbaşkanımızın çağrısı yerindedir. Vatandaşlarımız yastık altındaki birikimlerini istiklal savaşında olduğu gibi bir kereye mahsus devreye sokmalıdır” sözlerini sarf etti.