Döviz bürolarında TL kalmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla vatandaşın döviz bürolarına akın etmesiyle döviz büroları TL sıkıntısı yaşamaya başladı.

Döviz bürolarında TL kalmadı!
Döviz bürolarında TL kalmadı!
GİRİŞ 06.12.2016 10:52 GÜNCELLEME 06.12.2016 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dövizinizi bozdurun, altına yatırım yapın" çağrısı Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de büyük ilgi gördü. Ellerindeki dövizi bozdurmaya giden Rizelilerin ilgisi karşısında döviz bürolarında TL sıkıntısı yaşandı.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısına karşılık halkı döviz bozdurmaya teşvik etmeye çalışan bir taksi durağı çalışanları da 500 dolar bozduran herkese şehir içinde ücretsiz hizmet vermeyi garanti etti. Sigorta Taksi Durağı'nın Başkanı Ali Öztürk "Bu ülkede daha önce 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına orada da cevap verdik. Şimdi yeni bir çağrı yaptı. Vatan ve millet için böyle bir kampanyaya başvurduk. Bizim de bir katkımız olsun istedik" dedi.

Bir başka esnaf Mehmet Barın ise 200 Dolar veya Euro bozduran herkesin telefonuna ücretsiz kırılmaz cam bandı takarak vatandaşı döviz bozdurmaya teşvik ediyor. Barın "Baktık dolar çıkıyor, piyasanın dengeleri değişmeye başladı, biz de Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak devletimize kendi bütçemize uygun olacak şekilde bir katkımız olsun dedik. Çok şükür vatandaşımız duyarlı" diye konuştu.

"Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diyerek yola çıkan aktar Metin Karaca ise 100 Dolar bozdurup makbuzunu getiren herkese 100 gram kuru kahve hediye ederek vatandaşı döviz bozdurmaya teşvik ediyor. Karaca "Bizim dolarımız yok, dolar bozduramadığımız için bu şekilde yardımcı olmaya çalıştım. Bu işi milli mesele olarak görüyorum. Daha başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen rağbet çok" derken, 100 Dolar bozduran herkese Lahmacun ve ayran ikram eden lahmacun ve pide salonu sahibi Doğancan İlek ise "Sonuçta burada ülke menfaati söz konusu. Biz küçük ölçekli esnaf olarak böyle bir çalışma yaptık. Büyük esnaflar, büyük işletmeciler daha güzel şeyler yapabilir. Cumhurbaşkanımız böyle bir çağrı yapmışsa hepimizin uyması gerekir. 15 Temmuz'da ihanet girişimiyle başaramadıklarını, ülke ekonomisine müdahale ile yapmaya çalışıyorlar ama bunu da başaramayacaklar, buda bizi teğet geçecek" ifadelerini kullandı.

"EN KÖTÜ ANLARDA EN İYİ YATIRIM ARACI ALTINDIR"

Altın satışlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından arttırığını dile getiren Kuyumcu Abdülbaki Fil ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından hemen sonra Türkiye'de büyük bir hareketlilik yaşandı. Dünya ülkelerinin Türkiye'ye çekmeye çalıştığı operasyonu halkımız dövizlerini bozdurarak bastırmaya çalışıyor, altına yatırım yapıyor. Altında da hareketlenme var. Çünkü savaş anlarının, en kötü anların en değerli yatırımı altındır. Halkımızda altına güveniyor altına yatırım yapıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısının ardından döviz bozdurma oranının ciddi manada arttığını dile getiren kuyumcu Yusuf Karanfil ise "Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra döviz bozdurma oranları daha da arttı. Normal güne oranla 1'e 10 diyebileceğimiz oranda altın satışlarımız oldu. Vatandaşların dövizlerini bozdurup altın aldıklarını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısının hemen ardından dövizciye koşan vatandaş döviz bürolarında TL sıkıntısına neden oldu. Vatandaşların yoğun bir şekilde döviz sattığını dile getiren Rize Döviz Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karakaya ise "İnsanların bir tepkisi oldu. Genelde TL olurdu elimizde ama cumartesiden itibaren sorun yaşamaya başladık. Eskiden döviz yok satarken şimdi neredeyse Tük Lirası bulamaz hale geldik. İnsanalarımızın mükemmel bir tepkisi oldu diyebiliriz. Her zaman olduğu gibi güzel bir tepki gösterdiler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • hak yolu 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah allah razı olsun bütün destek verenlerden
    Cevapla