Dolar kampanyasına destek yağıyor

TL’ye destek kampanyası büyüyor. Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda esnaf, dolarını bozduran vatandaşlara çeşitli hediyeler veriyor.

Dolar kampanyasına destek yağıyor
Dolar kampanyasına destek yağıyor
GİRİŞ 06.12.2016 10:35 GÜNCELLEME 06.12.2016 10:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası Türk Lirası’nın değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor. Kampanya dün yurdun dört bir yanına yayılarak birlik ve beraberliğin önemli göstergesi haline geldi. Döviz bürosu sahipleri, yapılan kamyanyalar nedeniyle döviz bozduran vatandaş sayısında ciddi artış olduğunu söylediler. 

- SİİRT: Siirt’te muhabbet kuşu ve yem ticareti yapan Davut Ağah, 500 dolar bozdurana muhabbet kuşu yemi, muhabbet krakeri ve mamasını ücretsiz vermeye başladı. 

- IĞDIR: Kırtasiye dükkanı olan Serdar Ünsal, 100 dolarını bozdurduğunu gösteren makbuzu getiren herkese, hikaye ve ders kaynak kitaplarını ücretsiz veriyor.  

- BATMAN: Gültepe’deki iş yerinde kampanya başlatan Mustafa Günel 3 bin dolar bozdurana 200 TL’lik banyo seti veriyor.

- EDİRNE: Edirne’de tüp bayisi Saim Atlı, dolarını bozduran tüketicinin piknik tüpünü ücretsiz dolduruyor.

- KOCAELİ: Karamürsel ilçesinde zirai ilaç bayisi İbrahim Usta, 250 doları TL’ye çeviren ve makbuzunu getiren kişiye müşterilerine gübre satışında yüzde 10 indirim yapıyor.

- KONYA: Dolmuşçu esnafı da 250 dolar bozdurana ücretsiz dolmuş hizmeti veriyor. 

- KIRKLARELİ: Karakoç Köyü’nde 8 besici, 200 dolar bozduran vatandaşlara 5 litre inek sütü verecek.

- MALATYA: Darendeli esnaf Bekir Sağlam da 200 dolar bozdurup makbuzunu getirene 5 kilogram mandalinayı ücretsiz veriyor. 

- BURSA: Osmangazi ’de mermer işletmeciliği yapan Enes Alan ‘2 bin dolar bozdurup fişini getirene 30’luk mezar taşı’ veriyor.

- ADANA: Adanalı manav Sıraç Orhan 400 dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere ücretsiz olarak 4 kilo soğan ve patates veriyor. 

- KARS: Koçu Halı sahibi İlhan Koçu, bin dolar bozdurana 4 metrekarelik yaklaşık 500-550 TL değerinde halıyı hediye veriyor.

- ANTALYA: Büyükşehir Belediyesi’ne bağı ASAT Genel Müdürlüğü çalışanı olan Bekir Özkan ‘100 dolar bozdurana 5 kilo zeytin bedava’veriyor.

-MUŞ: Halı yıkama işiyle uğraşan Ömer Gökarslan, 200 dolar ve üzerinde döviz bozduranların halılarını bedava yıkayacaklarını duyurdu. Esnaf Emrah Toktaş da bin dolar bozdurup makbuzunu getirenlere bir gün ücretsiz araç vermeye başladı. SB Özel Güvenlik Firması da, 750 dolar veya Euro bozduran müşterilerinden kurs ücreti almayacağını duyurdu.TL’ye sahip çıktılar

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT AŞ’nin, dövizlerin TL’ye dönüştürülmesi işleminde komisyon almayacağını ve döviz bozduracaklara yüzde 10 kargo indirimi uygulanacağını duyurdu. 

- Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB hac ve umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar verdi. 

- Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD), hiçbir finansal işlemde Türk Lirası’ndan başka para kullanılmayacağını açıkladı.

- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  çağrısına uyarak 150 bin Euro ve 40 bin doları TL’ye çevirdiklerini bildirdi.     

- Armada AVM ile Panora AVM kirada TL’ye döndü. AVM’nin ortaklarından Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

- Van’da 500 bin Euro ve dolar bozduran vatandaşın adı Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki (YYÜ) amfi tiyatroya verilecek.

YORUMLAR 3
  • Mutat 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrasya tüp geçit ücreti 4 dolar +KDV neden tl değilde dolar .zararlı ederler?
    Cevapla
  • VatAn sevdalisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Iste birlik işte beraberlik işte Türk insanının bir olmasıdır Gurur duyuyorum
    Cevapla
  • Mehmet yatmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatanı için canını verenler varken dövizimzi bozdurmayı da bir vatan görevi olarak görelim.
    Cevapla