Hakkari'de doğalgaz heyecanı

Hakkarili vatandaşlar, 2018 yılına kadar doğalgaza kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Hakkari'de doğalgaz heyecanı
Hakkari'de doğalgaz heyecanı
GİRİŞ 05.12.2016 12:01 GÜNCELLEME 05.12.2016 12:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, yaptığı açıklamada, çevresi dağlarla çevrili kentte ısınmak için kömür yakıldığı  için çok ciddi hava kirliliği yaşandığını söyledi.

Doğalgazın büyük avantajları olduğunu ve bu avantajlardan faydalanmak  istediklerini belirten Taş, "Hava kirliliği insan sağlığı üzerinde çok olumsuz  etki yaratıyor. Doğalgazise doğanın, çevrenin ve insan geleceğinin çok ciddi bir  sigortasıdır." dedi.
 
Taş, son zamanlarda Türkiye'nin büyük bölümüne doğalgaz hattı  çekildiğini ve gaz kullanımının arttığını dile getirdi.
 
Hakkari'ye de doğalgaz hattı çekilmesini çok istediklerini ifade eden  Taş, "Hakkari'ye doğalgaz altyapısının kurulmasıyla çok ciddi avantajlara sahip  olacağız. Hem sanayide hem de evlerimizde kullanacağız. En önemlisi coğrafyamızın  güzelliğini ve insan sağlığını koruyacağız. Umarım yetkililer, bir an önce bunu  ihale aşamasından geçirip Hakkari'ye doğalgazın getirilmesini kısa sürede  sağlamış olurlar." diye konuştu.
 
"Hakkarililer için sevindirici bir haber"
 
Esnaf Mehmet Gür ise "Hakkari'ye doğalgaz gelecek" haberlerinin  kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.
 
Gür, "Hakkarililer için sevindirici bir haber. En azından bu dumandan,  kirli havadan kurtulmuş oluruz. Güzel bir hizmet olur. Umarım söyledikleri ile  kalmaz gereğini yaparlar." ifadesini kullandı.
 
Vatandaşlardan Kerem Engin, Hakkari'de binlerce insanın yaşadığını ve  doğalgazın gelecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.
 
Çevre illere bu hizmetin verildiğini, Hakkarililerin de aynı hizmetten  yararlanmak istediklerini anlatan Engin, "Doğalgazın Hakkari'ye gelmesini  istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bunu talep ediyoruz." dedi.
 
Vatandaşlardan Arafat Gültekin de Hakkari'ye doğalgaz gelmesiyle hava  kirliliğinde azalma olacağını ifade etti.
 
Bakan Albayrak açıklamıştı
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 6 Kasım'da  Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım  töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık  yatırım yaptıklarını belirterek,  "Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz  kalmayacak. Doğudaki  vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak  için elinden geleni  yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain  örgüte inat biz  Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin  şüphesi olmasın." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 15
  • Okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben de Hakkari'de doğalgaz bulundu sandım. Ararlarsa petrolde bulunur doğalgaz da.
    Cevapla
  • bi o eksik 7 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik gibi onuda kacak kullanmayin da
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki doğal gazın parasını verecekler mi, yoksa elektrikte olduğu gibi Türk milleti mi ödeyecek, parayı.
    Cevapla
  • Akademisyen 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli yorumcular. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Bu olumsuz yorumlarınız tıpkı PKK zihniyeti gibi yıkıcı oluyor. İnsanca yaşam koşulları ve can güvenliği sağlanabilen hiçbir kimse PKK ya yüz vermez. Devletimizin doğuda halkı koruyamadığı ve PKK nın kucağına ittiği dönemler oldu. Bunu görmek lazım. Suçu iki ateş arasında kalmış sivil halka yüklemek vicdansız ve temelsiz bir değerlendirme olur.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocam boş konuşuyorsunuz.Yok devlet koruyamamis yok zamanında hükümet ya da devlet ezmiş falan filan.Zamanında ülkücüleri de aynı devlet asmadı mı,o zaman onlar da silah alıp devlete baş mı kaldırsaydı.Bu kansızları savunmayın artık.Bunlara yüz ve cesaret vermeyin.
    Cevapla
  • angaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    Arıkanda yaşayan ve benzeri yerlerde muzdarip olan soydaşlarımız getirilip yerleştirilmeli oralara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle