Erdoğan: Bu benim en önemli şeref belgemdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kompleksi açılış töreninde açılışında konuştu.

GİRİŞ 03.12.2016 16:34 GÜNCELLEME 03.12.2016 19:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kaptan Ahmet Erdoğan Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, "Türkiye tüm imkanlarıyla ısrarla kendi elinde tutmaya çalışanlar rahmetli Menderes zamanından beri hüsrana uğruyorlar. Milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız" dedi. Eğitim müfredatı konusunda gelecek dönem reformların olacağı sinyalini veren Erdoğan, darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin, nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi de çözeceğine inandığını belirtti. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; 

Ülkemizdeki uluslararası imam hatip liselerinin sayısı bu okulla birlikte 8'e ulaştı. Farklı ülkelerden öğrencilerin burada gösterecekleri kaynaşmayı ömür boyu sürdüreceklerine inanıyorum. Bu kaynaşmanın güçlü bir birliktelik oluşturacağına inanıyorum.

ERDOĞAN BABASINI ANLATTI: BU BENİM EN ÖNEMLİ ŞEREF BELGEMDİR

Bu okula rahmetli babamın ismini verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a sonrasında İstanbul'a gelen babam bugünkü ismiyle Denizcilik İşletmelerinde çalışmış, kaptanlık ünvanını almıştı. Babam önceden randevulaşarak eve gelmezdi. Çocukluğumda hatırlarım; çat kapı misafirlerle eve gelir, annemde yer sofrasını döşer yemeğimizi yerdik. O anda hazırlardı annem. Zaten bir Karadenizli olarak turşularımız, kavurmalarımız hazırdı. Gelen de tabi umduğunu değil bulduğunu yerdi. Çok disiplinli bir o kadar da merhametli bir insan olan Kaptan Erdoğan babacığım, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi gözyaşlarının sakallarından süzüldüğünü görürdük. Babamın ömrünü dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en önemli şeref belgemdir. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdi. Kaptan Erdoğan ve oğlu Erdoğan'ın hikayesi aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazı olmadığının tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı işte burada.

DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYACAĞINIZA İNANIYORUM

Türkiye tüm imkanlarıyla ısrarla kendi elinde tutmaya çalışanlar rahmetli Menderes zamanından beri hüsrana uğruyorlar. Milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız. Bayrağı sizlere devredeceğimiz güne kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Gençlerin gözünün içine baktığımda inanıyorum ki bu istek var. Unutmayın, bu kapı hep açık olacak, ama eşik her geçen gün yükselecek, yükseliyor. Bunun için kendinizi her alanda çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. En iyisi olmaya çalışmalısınız. Eğer idealiniz yoksa mücadele gücünüz de olmaz. Sizlerden rabbinize, ümmetinize ve milletinize hayırlı insanlar olarak hayata atılmanızı bekliyorum. Dava taşını gediğine koyacağınıza inanıyorum. Ben varım diyen bir gençlik.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM REFORM DÖNEMİ OLACAK 

Kardeşlerim, burada bir kez daha söyleyeceğim. Eğitimde gerçekten güzel binalar yaptık, okulları akıllı tahtalarla, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi akıllı tabletlerle donattık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri aynı düzeyde düzeltemedik. Eğitimin içeriğ yerine mentalitesinden memnun değilim. Bunun için çok daha fazla çalışacağız. Eğitim tüm tarafları olarak gönül birliği içinde gayret göstermeliyiz. Eğitimcilik hem birikim hem de adanmışlık ister. Milli Eğitim Bakanımız çalışmaları azimle sürdürüyor. Bizim insanımız dünyadaki hiçbir insandan daha az zeki veya çalışkan değildir. Hatalar bizden ve velilerimizden kaynaklanıyor. El ele vereceğiz, başaracağız. Eğitimin müfredatı konusunda gelecek dönem reform olacaktır. Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin, nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi de çözeceğine inanıyorum.

Bizim zamanımızda okullarda spor salonları falan yoktu, şimdi biz bunları yapıyoruz. İnşallah bu spor salonlarından gerçekten güçlü sporcular yetiştirmek suretiyle de milli takımımızı güçlü kılmamız lazım.

Açılışını yaptığımız eğitim külliyesinin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uygulama caminin de en kısa sürede inşa edilmesini bekliyoruz. Sevgilerimizi saygılarımı sunuyorum, kalın sağlıcakla.

YORUMLAR 32
  • hakkın yolundayız. 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim benim evlatlarımada nasip etsin senin gibi mert bu vatanın lideri olmayı. Biz ailecek senin yolunda ölürüz be reis
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcını olsun uzun adam seni allah için seviyoruz
    Cevapla
  • Canan 7 yıl önce Şikayet Et
    SEN MILLETIN YOLUNDA GIDENSIN sen benım başörtume dokunanı sen yok ettın Mıllet ın Sectıgını darbe yaparak yok edenlerı sen yok ettın canın pahasına sen tek terör bıtsın dedın kardeşlik gelsın dedın ama haınlerle kardeş olunmaz bunlar sana saldıranlar ış adamlari yökle bu ulkenın gundemı degışıyordu bunları sen yok ettın O ZAMAN bu Mıllet senınleydı şımdı de Senle
    Cevapla
  • rselbi7138 7 yıl önce Şikayet Et
    yolun yolumuz KOCA REIS her zaman olumune yanindayiz
    Cevapla
  • Polat4142 7 yıl önce Şikayet Et
    REİS KOCA REİS senin her tarafın şeref be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle