ATO'da başkanlık seçimi yarın yapılacak

ATO'da yarın yapılacak yönetim kurulu başkanlığı seçiminde meclis üyeleri Osman Gökçek ve Gürsel Baran yarışacak

ATO'da başkanlık seçimi yarın yapılacak
ATO'da başkanlık seçimi yarın yapılacak
GİRİŞ 02.12.2016 12:14 GÜNCELLEME 02.12.2016 12:14

Ankara Ticaret Odasının (ATO) yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçim yarın yapılacak.

Şu ana kadar adaylıklarını açıklayan ATO meclis üyeleri Osman Gökçek ve Gürsel Baran'ın yarışacağı seçimde 188 meclis üyesinin oy kullanması bekleniyor.

Seçimde yönetim kurulu başkanının yanı sıra eksik olan asıl ve yedek üyeler seçilecek. Seçim, 09.00'da başlayıp 14.00'te sona erecek.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan başkan adayı Gürsel Baran, ATO'ya sahip çıkma sorumluluğunun gereği olarak başkanlığa aday olduğunu ifade etti.

Meclis üyelerine adaylık sürecinde kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür eden Baran, şöyle konuştu:

"Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız en önemli konu seçimin güvenliği ve hür iradenin sandığa yansıması. 2013 seçimlerinde yaşananlar tüm meclis üyelerinin malumu. ATO yönetiminin seçiminde meclis üyelerimizin sorumlu davranacağına inancım tamdır. Bu yönde olumlu gelişmeler olduğuna inanıyor ve güveniyorum. Biz İlçe Seçim Kuruluna, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına tüm başvuruları yaptık. Gerekli tedbirler alınacak. Meclis üyelerimiz müsterih olsunlar. Ben inanıyorum ki 188 meclis üyesi hür iradesi ve vicdanıyla oy kullanacak. Bu oylar, ATO'nun 140 bin üyesinin, meclis üyelerine emaneti. Meclis üyelerimiz bu emanete hassasiyetle riayet edecektir."

Baran, ATO seçimlerinin Ankara sınırlarını aştığına dikkati çekerek, "Tüm Türkiye bu seçimleri ve meclis üyelerimizin duruşunu izliyor. Bize Türkiye'nin dört bir tarafından bu anlamda destek ve takdir telefonları geliyor. 2013 yılında gasbedilen haklarımızı geri almak, adaleti tesis etmek ve bir yıl sonra yapılacak seçimlerde meclis üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için bu yola çıktık. Bu seçimlerde ortaya konulacak olan irade, bir sonraki seçimlerin güvenliğini garanti edecektir. Ben, Gürsel Baran olarak yılların birikimi ile ATO'ya faydalı olacağıma yürekten inanıyor, üyelerin tüm haklarını koruyacağıma söz veriyorum." dedi.

"İSİMLER DEĞİL PROJELER YARIŞMALI"

Osman Gökçek de seçim sürecinde meclis üyelerinin başkan adaylarını tanıma ve projelerini dinleme imkanı bulduklarını belirterek, "Geçmiş dönemlerde 2 ya da 3 günde başkan seçiliyordu. Meclis üyeleri adaylar hakkında çok fikir sahibi olmadan oy vermek zorunda kalıyordu. Ancak bu süreçte adaylar kendilerini meclis üyelerine çok ciddi oranda gösterebilme şansına sahip oldular." diye konuştu.

Geçen akşam meclis üyeleriyle akşam yemeğinde buluştuklarını anlatan Gökçek, şunları kaydetti:

"Bir temayül yoklaması yaptık. Yemeğe gelen meclis üyelerimiz oy kullandılar ve yönetimde kimleri görmek istediklerini dile getirdiler. Temayül oylamasındaki çıkan isimleri yönetim listesine yazacağım ve meclis üyelerimizin arzu ettiği kişiler listemde mutlaka olacak. Bu ATO'nun özellikle demokratikleşmesi açısından çok önemli bir adım. Daha önce genelde meclis üyelerine sorulmadan bir süreç işliyordu ancak şu anda meclis üyelerinin fikirleri alınarak yönetim kurulu listesi yapılmış olacak. ATO'da 'Ben her şeyi biliyorum, ben her şeyi tek başıma yaparım' diyen bir zihniyet kesinlikle olmamalı. O yüzden paylaşımcı bir ATO yapısının olmasının çok daha verimli olacağını düşünüyorum."

Adaylık sürecinde isimlerin değil, projelerin yarışması gerektiğini dile getiren Gökçek, "Biz göreve birer kartvizit almak değil, Ankara tüccarına fayda sağlamak adına talip oluyoruz. Bu açıdan, buradaki projelerin yarışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Gökçek, meclis üyelerinin Ankara tüccar ve esnafına hizmet edecek ve onları daha ileriye götürecek adayı seçmeleri konusunda dikkat etmelerini istedi.

Önceki başkan Salih Bezci'nin 27 Ekim'deki istifasının ardından yönetim kurulu başkanlığı seçimlerinin 3 Aralık'ta yapılacağı duyurulmuştu.