Başbakan sinyali verdi! Önümüzdeki günlerde...

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi tanıtım toplantısında konuştu.

GİRİŞ 02.12.2016 10:46 GÜNCELLEME 02.12.2016 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi Lansmanı'nda" konuştu. Başbakan Yıldırım konuşmasında yeni bir çalışmanın müjdesini verdi ve yakında açıklayacaklarını ifade etti.

80 bin KOBİ'ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağlamış oluyoruz.

Bu günlerde yaşadığımız küresel ekonomilerdeki hareketlilik petrolde kısıtlama konusUnda yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları takip ediyoruz. Bugün EKK'yı toplayacağım.Baştan beri söylediğim firmalarımız güçlüdür. Türkiye güçlü ekonomilere dayanıyor. Alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz. Vatandaşımız sakin olsun, bunlar gelip geçecek. 

Türkiye bugün yaşadığımız şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadık. 2013 Gezi Olayları'nda benzer bir süreç yaşadık, 15 Temmuz'da bir felaketten ülke döndü. Bu krizleri de atlattık.

Amerika seçimleri sonrasında dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız sakin olsun geçecek. Amerika kaynaklarını içeride kullanmak istiyor. Bunun için söylemler ve eylemler içerisinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisini en az etkilenmesini sağlayacak tedbirler alacak. Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor. Bekliyoruz. Bizim daha ilginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Esnafımızı, ticari hayatımızı ilgilendiren bir karar olacak.

YORUMLAR 1
  • Alparslan 7 yıl önce Şikayet Et
    kobilere kredi vermekten başka bir şeyler yapılsa çok iyi olur. Tüketici kral çalışan kral Esnaf pacoz anlayışından vazgeçilmesi lazım
    Cevapla