Memurlar için yeni dönem başlıyor

47 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun (DMK) yeniden yazım sürecinin detayları netleşiyor.

Memurlar için yeni dönem başlıyor
Memurlar için yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 28.11.2016 09:37 GÜNCELLEME 28.11.2016 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet Personel Başkanlığı’nın (DPB) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda  tarafların görüşlerine başvuruldu. İlgili bürokratlar ile memur sendikalarının katıldığı Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nda mutabakata varılan konuların başında memurun iş güvencesinin devamı yer alıyor.

Toplantıda kamuda memur ve işçi dışında istihdam olmaması gerektiği ifade edildi. 4B ve 4C’lilerin ise sınırlı sayıda olması gerektiği dile getirildi. Ödüllerde tarafsızlığın sağlanması için objektif belirlenen kriterlere göre  bu işle vazifelendirilmiş bir kurum tarafından verilmesi ve ödüllendirmede maddi unsurların yanı sıra manevi unsurlarında etkili olduğu belirtildi. Disiplin cezalarına itiraz mekanizmalarının etkin olarak işlemesi gerektiği de dile getirilen unsurlar arasında yer aldı.

YORUMLAR 1
  • Yazık millete 7 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda 100 binler yatarak maas aliyor muhendis tekniker memur hatta isci yoneticilerin yuzde 70 i tecrubesiz ve adam kayirma çalisan sadece Allah korkusu olan ve vicdani olanlar kaldirin kardesim guvenceyi kamu kimsenin babasinin ciftligi degil.
    Cevapla