Dolardan tarihi rekor

Güne düşüşle başlayan dolar/TL, uluslararası piyasalarda tansiyonun artması ve Merkez Bankası'nın yarınki kritik toplantı öncesi 3.41 TL seviyesini aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Dolardan tarihi rekor
Dolardan tarihi rekor
GİRİŞ 23.11.2016 17:31 GÜNCELLEME 23.11.2016 17:32
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dolar/TL'de ekonomi yönetiminin alacağı kararlar ve Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ana gündem olmaya devam ediyor.

Dolar/TL, güne başladığı 3.3850'li seviyelerden sonra ilerleyen saatlerde 3.37 seviyesinin altını test etmişti. Kur ilerleyen saatlerde yeniden hareketlenerek 3.41 seviyesini aşarak yeni rekorunu kırdı. 

MERKEZ BANKASI'NIN NE YAPMASI BEKLENİYOR?

Cuma günü TL'deki sert değer kayıpları ardından ankete katılan 13 ekonomistin altısı sadeleşme adımını tamamlamak adına politika faizinde 25 baz puanlık "teknik" bir artış yapılacağını öngörürken, bugün 09.00 itibarıyla ankete katılan 19 kurumdan 12'si 25 baz puanlık bir artış öngörüyor.

Bankacılar TCMB'nin Perşembe günü atacağı olası adımların piyasalarda önemli bir belirleyici olacağını kurda her iki yönlü sert dalgalanmaların gerçekleşebileceğini düşünüyorlar.

EKK TOPLANTISI İPTAL EDİLMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında geçen hafta Cuma günü toplanan EKK'nın dün yapılması planlanan toplantısı iptal edilmişti. İptal kararı piyasalarda satış baskısı yaratmış TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendini kuvvetlendirmişti.

İLK ZİRVE 18 KASIM'DA YAPILMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında 18 Kasım'da toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK),döviz kurlarındaki hareketliliği ele almıştı.

Cuma günü 16.00'da başlayan ve 4 saat süren Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan EKK Toplantısı'nda ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağı, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı için tedbirler alacağı belirtilmişti.

YORUMLAR 55
  • beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    14 yıldır tüketimi destekle...herkesi kredi kartına alıştır...Inşaat a milyar ları yatır. Üretim yok.sanayii malı üretim i yok.Ne olacaktı. Biryerde tukenip bitecek di.Devlet borçlu işadamı borçlu vatandaş borçlu. Dolar 10 kuruş artınca borç 55 milyar artıyor. Öde öde bitmez.Borclanarak büyümenin sonucu bu.ABD battı diye konuşanlar boş konuşuyor. Teknoloji sanayii batıda. Sanayi de ilerleme yapmadık tan sonra fakir les mekten kurtulmak mümkün değil.Insaat yaparak dünya devi olunsaydi Araplar dünyayı yönetir di.
    Cevapla
  • doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    14 yıllık akp iktidarında o kadar fabrika özelleştirildi . her şey yabancıların elinde.. hiç ağlayıp sızlamayın yabancı isterse dolar 5 de olur 10 da olur
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı ekonomik oyun oynuyorsa bizimde batmayı bekleyecek halimiz yok.Suriyeli kardeşlerimizi gönderelim biraz avrupayı da görsünler bizde biraz nefes alır ekonomiyi düzeltiriz.
    Cevapla
  • Efe 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimse zorla vermedi suriyelileri bize kendimiz kucak actik
    Cevapla
  • Alkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu millete zeval vermesin...
    Cevapla
  • Akın 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık ne yapacaksa yapsın merkez fren tutmuyor gerçekten. Darbe olduğunda bile bu kadar artmadı neler oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle