Erdoğan'dan CHP bildirisine sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.11.2016 14:54 GÜNCELLEME 08.11.2016 16:24
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin HDP ile ilgili yayınladığı bildiriyle ilgili olarak, " Bir ülkenin Cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin avukatlığına soyunanlar bunun hesabını vermek durumundadır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

KEÇİÖREN METROSU YAKINDA AÇILIYOR

Toplam yatırım bedeli 2 milyar TL'yi bulan bu eserlerin Ankara'ya hayırlı olmasını diliyorum. Yatırımlarda yaklaşık 4,5 milyon ton asfalt serimi yer alıyor. Açılışını yaptığımız eserlerin en önemlilerinden biri Yavuz Sultan Selim Bulvarı'dır. Keçiören Ankaramızın ikinci büyük ilçesi durumundadır. Keçiöre'nin güneyindeki Fatih Köprüsü üzerinde yaşanan trafiği yakından biliyorum Yavuz Sultan Selim Bulvarı bu sorunu çözecektir. Keçiören Metrosu ise yakın bir zamanda hizmete açılacak. Şuan test sürüşleri devam ediyor. Şuanda Keçiören'de oturan vatandaşlarımızın yerlerinin fiyatları da uçacak. Turan Güreş Bulvarı da açılacak bir başka eserdir. Bu eserde bölgedeki trafik sorununa büyük kolaylık sağlayacaktır. 

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Eğer siyasetçi oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, koltuktan güç bekliyorsa ondan bir şey olmaz. Bizler başımızı yastığa koymadan önce nefis sorgulaması yapmak durumundayız. Bizim siyaset felsefemizin temelinde bu vardır. Elde ettiğimiz başarıların sırrı da budur. Bildiriler yayınlayarak bir ülkenin Cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin avukatlığına soyunanlar bunun hesabını vermek durumundadır. Milleti karşısına alan bedbaht olur. Biz sırtımızı o örgüte bu örgüte değil hakka ve halka dayarız. Millet bizi hiç yalnız koymadı. 15 Temmuz gecesi gibi tanklara, F-16 karşı koyarak kendisi için çalışanlara sahip çıktı. 15 Temmuz şehitlerimize, terör şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Ankara'ya düşman ayağının basmaması coğrafi konumundan değil, halkının cesareti, dirayeti olduğu ortaya çıkmıştır. Ben milletimi Allah için seviyorum. Bu yolda dimdik duracağız ve muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. 

TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE SALDIRMALARI TESADÜF DEĞİL

Şehitlerimizin ve gazilerimiz aydınlattığı bu yolda hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. 2023 Türkiye'sini inşa etmek için girdiğimiz bu mücadele içinde Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Önümüze dikilen terör örgütleri birer birer veya hep birlikte karşımıza dikiliyor. Türkiye ne zaman hayırlı bir adım atmaya kalksa ortalık toza bürünüyor. DEAŞ neredeyse 11-12 yıldır Irak, 4,5 yıldır Suriye'de, PKK 1984'ten beri kanlı eylemlerini sürdürüyor. FETÖ ise yarım asırlık hazırlığın ardından 3 yıldır milletimize karşı savaş ilan etmiş durumda. Bölgenin yeniden yapılandırıldığı dönemde Türkiye'nin üzerine saldırmaları sanırım tesadüf değildir. İddiaları ve ideolojileri normal şartlarda bir araya gelmez. Ama bakıyorsunuz aynı senaryoda yer almaktan rahatsız değiller. Ama iddiaları ideolojileri yalan. FETÖ'nün gözünü kan bürümüş katil sürüsü beslediğini gördük. Bizim verdiğimiz vergiler, tank, top silahlarla bu milletin evlatlarına ölüm yapdırdılar. Maske yırtıldı her şey meydana çıktı. Bölücü örgüt hakkı, hukuku ağzından eksik etmez. Döktüğü kanın haddi hesabı yoktur.

IRAK VE SURİYE'DE BUNUN İÇİN VARIZ

PKK'da lafa gelince hakkı hukuku ağzından eksik etmiyor. Müslümanlara DEAŞİ'in verdiği zararı haçlı seferleri sırasında verilen zararla mukayese edebiliriz. Ana muhalefet partisinin bildirisinde sarayı ve iktidar partisini DAEŞ ve diğer örgütlere yardım ve yataklık ile suçluyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? PKK bir tarafıyla ırkçılık yaparken bir yandan da dünyada hiçbir karşılığı olmayan bir ideolojinin peşinde gidiyor. Türkiye olarak bu durumlar içinden geçtiğimiz durumu anlatıyor. Milletimiz oynanan oyunu görüyor. Sadece oyunu görmedi kararını da verdi. Batı ne der burası ne der hiç aldırış etmeyin. Allah ne der ona bakın. Türk milletini hala anlamayanlar için tekrar ediyorum. Bu milleti bölemeyeceksiniz, bu ezanları susturamayacaksınız. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Biz Suriye'de ve Irak'ta bunun için varız. Biz Suriye'de Irak'ta mazlumların mağdurların yanındayız. 

Yatırımların Ankara'ya hayırlı olmasını diliyor, mimarından mühendisine kadar hepsine sevgilerimi özellikle bildiriyorum. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun hiç bitmesin' diyen gençler üzülecek ama Keçiören Metrosu hizmete sene başında hizmete girecek. Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin toplam maliyeti ise 2 milyar TL.

Sayın Cumhurbaşkanım bu tören vesilesiyle Yavuz Sultan Selim Bulvarı da hizmete giriyor. Köprümüz 26 Ağustos'ta hizmete girdi. İstanbul'un trafiğini rahatlatan çok önemli çok büyük bir proje. Değerli kardeşlerim Selçuklu Gülhane Basın Caddelerinin kesişiminden başlayan bu bulvar 2 şeritli gidiş ve geliş olarak tamamlandı. Trafik yüzde 40 oranında rahatlayacak. Fatih Köprüsü'nün yükü alınacak. Keçiören'in alternatif çıkışı yoktu, ama bu bulvarla alternatif çıkışı da olmuş olacak.

Ankara'yı hızlı tren ağlarının merkezi yapacağız. 29 Ekim'de Avrupa'nın en büyük 6., Türkiye'nin en büyük hızlı tren garını da yaparak hizmete soktuk. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Segili Ankaralılar hizmet ve eserlerimizle 81 vilayetimize projeler, eserler kazandırıyoruz.

2023 hedeflerimize kararlı bir şekilde gidiyoruz. Yarın bugünden daha güzel olacak. Arkamızda kaya gibi milletimizin duası var.

TRAFİĞİ YÜZDE 40 RAHATLATACAK

Başta, Keçiören'in trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatması beklenen Yavuz Sultan Selim Bulvarı (Yeni Keçiören Bulvarı) olmak üzere, açılışı yapılacak 88 hizmetten bazıları şöyle:

"Bin 100 kilometre cadde ve bulvar yol açımı, Kazım Karabekir Caddesi yol genişletme çalışması, ANKAPARK Giriş Köprüsü, ANKAPARK yaya geçiş köprüleri, Hurdacılar 1. U Köprüsü, TKİ Önü Yaya Üst Geçit Köprüsü, Havaalanı Yolu Yaya Üst Geçidi, 4.4 milyon ton asfalt serimi, çevre ilçelere 5 adet asfalt plenti yapımı, alt geçit ve köprülere dekoratif seramik kaplama, Ankara Kalesi Terası ve Kale Konağı yapımı, Batıkent Milli İrade Parkı, Siteler esnafına Mobilya AVM, 1.7 milyon metrekare kaldırım döşemesi."

YORUMLAR 34
  • Murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız Almanyaya dhkpc mlkp pkk pyd fetö her türlü teröre yataklık yapıyorsun dedi . Ses chpden çıktı. Türkiye teröristlere silah veriyormuş. Şunu bil kılıçtaroğlu asıl terörist eset canisi ve yanındaki satılmışlardır. Hepsi de fransanın ve iranın piyonlarıdır. Muhalifler demokratik cumhuriyetçi dürüst insanlardır. İlk kurşunu da eset canisi sıktı kendi halkına unutma. Vicdanınız yok mu?!!!!
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    bu cahape 32 yıldır terörle mücadeleye köstek oldu yok demokrasi yok insan hakları yok silahla terör bitmez dediler doğu raporu hazırladılar terörün sebebi ekonomik geri kalmışlık dediler tam barış süreci başladı ekonomik yatırımlar yapıldı bu sefer vatan satılıyor teröre destek veriliyor diyip çatışmalar başlasında şehitler üzerinden bize konuşacak bişeyler çıksın diye uğraştılar artık bunların hainliklerinden bıktık beddua etmekten yorulduk
    Cevapla
  • Return 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes susar millet konuşur. ..
    Cevapla
  • Aksaraylı 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp ye oy verenler utansın diyecem, lakin böyle bir durum olamaz.
    Cevapla
  • ziyaretci 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki kilicdaroglunu genel baskan yapmışlar yoksa ne ne mal olduklarinı bu kadar iyi anlamayacagiz :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle