Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili "Daha önce söyledim, takılmaya devam edecekler" şeklinde konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber!
Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber!
GİRİŞ 20.10.2016 14:58 GÜNCELLEME 20.10.2016 14:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  "Memurlarımızın birinci derecede sorumluluğu, taşıdığı sıfatın gereğini yapmaktır  ve 80 milyona hizmet etmektir. Bu alandan çıkıp da aklını, vicdanını farklı yere  veren, FETÖ, PKK, DHKP-Cgibi farklı yerlerden talimat alıyorsa ve farklı yerlere  hizmet ediyorsa bunların kamu güvencesi adı altında millete ihanet etmelerine  müsaade edemeyiz. Böyle bir devlet yönetimi olmaz." dedi. 

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal  Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı"nın  imza töreninde, Türkiye'nin misafir ettiği 3 milyona yakın Suriyelinin  dezavantajlı durumda olduğunu söyledi.
 
Dünyanın farklı bölgelerinde farklı insanların, yaşanan çatışma ve  yoksulluklar nedeniyle dezavantajlı duruma düştüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu,  şunları kaydetti:
 
"Yönetici vicdanını kanatması gereken bir süreci yaşıyoruz. Karınca  kararınca, yaraya merhem olsun diye projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün  imzalayacağımız hibe programıyla 145 projeye özellikle Roman kardeşlerimize  destek olacağız. Onların istihdamına, onların eğitimine, onları sosyal yaşama  insanca ve vicdana sığacak koşullarda yaşamasına katkı sağlayacak adımları  atacağız."
 
Kendisinin de hayata dezavantajlı başladığını dile getiren  Müezzinoğlu, LozanAntlaşması ile Türkiye sınırları dışında kalan Batı  Trakya'daki bir ailenin çocuğu olarakYunanistan'da dünyaya geldiğini anımsattı.  Eğitim ve ekonomide asimilasyon politikalarının uygulandığı bir yönetim anlayışı  nedeniyle doğduğu yerden ayrılmak zorundan kaldığını ifade eden Müezzinoğlu, bir  kişinin kendisine yapılmamasını istediği şeyi başkasına yapmamasıyla  mağduriyetlerin ortadan kalkacağını söyledi.
 
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin 10 milyar doları aşkın para harcayıp  yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anımsatarak, buna karşın  sığınmacıları ülkelerine almamak için sınırlarına tel örgüsü çeken ülkelerin  insanlık vicdanını kanattığını dile getirdi.
 
Denizde boğulup bedeni karaya vuran bebeklere bir gün üzülüp ertesi  gün benzer durumda insanları kaderine terk edenlerin insani, medeni ve vicdani  olamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dünya beşten  büyüktür' demesinden rahatsız olan güçler var. Her yıl kaç yüz bin kişi savaşlar  nedeniyle canından oluyor? Her yıl kaç milyon kişi çatışmalar nedeniyle  evlerinden barklarından oluyor? Her yıl kaç milyon çocuk sağlıklı koşullarda  yaşayamadığı ve dengeli beslenemediği için hayatını kaybediyor? Dolayısıyla bugün  çok insani ve vicdani bir projenin imza töreninde bir arada olmanın mutluluğunu  yaşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Yaşa takılanlar, takılmaya devam edecek"
 
Bakan Müezzinoğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını  yanıtladı.
 
"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle  memurların iş güvencesinin ortadan kalkıp, kalmayacağı" sorusu üzerine üzerine  Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:
 
"Bu ülkede 80 milyon ülke insanına hizmet etmekle sorumlu olan  memurlarımızın birinci derecede sorumluluğu, taşıdığı sıfatın gereğini yapmaktır  ve 80 milyona hizmet etmektir. Bu alandan çıkıp da aklını, vicdanını farklı yere  veren, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi farklı yerlerden talimat alıyorsa ve farklı yerlere  hizmet ediyorsa bunların kamu güvencesi adı altında millete ihanet etmelerine  müsaade edemeyiz. Böyle bir devlet yönetimi olmaz."
 
Kamu çalışanlarıyla ilgili reform çalışmaları yapılması gerektiğini  bildiren Müezzinoğlu, "Bunun ilkini de Bursa'da çalıştay şeklinde yapacağız. Bu  ülke, kamu çalışanı reformunu yapmazsa, çağdaş, uygar, medeni ve dünya ile  yarışan bir ülke olamayız. Bu yönde bir reforma bu ülkenin ihtiyacı var." dedi.
 
Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir soru üzerine ise  "Daha önce söyledim, takılmaya devam edecekler." şeklinde konuştu.
 
AB Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, müzisyen Serkan Çağrı ve  çok sayıda davetlinin katıldığı imza töreninde, "İnsana Odaklan - Değişimi  Yansıt" isimli fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine  ödülleri Bakan Müezzinoğlu ve Maslahatgüzar Szombati tarafından verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş diyorlar ki 400 milyar lazım erken emeklilik için peki yarın Birgün Biz yaşımızı emekli olduğumuz zaman Devlet emekli maaşları nerden Ödeyecek arkadaş
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke bunları seçimden önce söyleyecek kadar dürüst olsanız.
    Cevapla
  • mağdur 7 yıl önce Şikayet Et
    siz iki yılda kıyak emekli oluyonuz nasılsa ama bu mağduriyeti çözende gelir orası sizede kalmaz
    Cevapla
  • yaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    kendisinin tuzu kuru. o zaman vekillerde takılsın
    Cevapla
  • sadece vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    dikkat et birgün sende takılır dusersin ey bakan biz magduruz mağdur eninde sonunda bu işi reis çözecek sen var git yoluna
    Cevapla