Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kritik faiz kararını açıkladı.

GİRİŞ 20.10.2016 14:03 GÜNCELLEME 20.10.2016 14:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yurt içi piyasaların merakla beklediği açıklama geldi. 7 aydır faiz koridorunun üst bandında indirime giden Merkez Bankası bu toplantıda pas geçti ve faizlerde değişikliğe gitmedi. 

Merkez Bankası yazılı olarak açıkladığı Ekim ayı faiz kararında, marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,25'te sabit tuttu. Merkez Bankası borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 7,5 düzeyinde sabit tuttu.

PİYASA 25 BAZ PUANLIK İNDİRİM BEKLİYORDU

AA Finans'ın, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandırdığı Beklenti Anketi'ne göre, ekonomistlerin çoğu marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) indirim öngörüyordu. 16 ekonomistin tamamı marjinal fonlama oranındaki indirimin 25 baz puan olması tahmininde bulunurken, 2 ekonomist ise değişiklik beklemiyordu.

ÜST ÜSTE 7 TOPLANTIDA 250 PUANLIK İNDİRİM GELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayından bu yana gerçekleştirdiği 7 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandını) 250 baz puan indirerek yüzde 10,75'ten 8,25'e çekti.

YORUMLAR 9
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Piyasaya devlet yenildi aptal degiliz anladik zaten
    Cevapla
  • Mustafa ayaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüketici kredilerinde düşüş olmazsa piyasaya canlanmaz
    Cevapla
  • Mustafa ayaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkese var emekliye yok
    Cevapla
  • Sandor 7 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan Devletin Bankasından konut kredisi aldım ,faizler düştü dendi ,Bankalar yok öyle bir şey diyor.. Faizler teoride düşüyor ,pratikte kimsenin uyguladığı yok.
    Cevapla
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    indirin kardeşim faizleri faiz haram değil mi bakın yüzbinliranın üstünde param var elimde tutuyorum faiz almıyorum ve çok mutluyum bir gün karşılığını alacağıma da inanıyorum herşey allahdan ötesi varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle