Bir dünya devi daha Türkiye'ye geliyor!

Geçen hafta Rolls Royce firmasının milli jet projesine katılmak için gelmişti. Boeing firması da 20 kişilik tepe yönetici, tedarikçi ve idari heyetle yarın Türkiye`ye geliyor.

Bir dünya devi daha Türkiye'ye geliyor!
Bir dünya devi daha Türkiye'ye geliyor!
GİRİŞ 13.10.2016 09:06 GÜNCELLEME 13.10.2016 09:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisi devam ediyor. Geçen hafta Rolls Royce firmasının milli jet projesini katılmak için gelirken, Boeing firması da 20 kişilik tepe yönetici, tedarikçi ve idari heyetle yarın Türkiye'ye geliyor. Dün de BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. 

Boeing yöneticileri, savunma ve havacılık firmalarını bir araya getiren Saha İstanbul-Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin üyesi firmalar ile tedarikçi görüşmeleri yapacaklar. Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre Saha İstanbul firmalarıyla 6 milyon dolar bütçeli uluslararası rekabeti geliştirme projesinin de başlatılacağı görüşmelerde, yeni işbirliklerinin kurulacağı belirtildi.

Saha İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Teknopark İstanbul'da yarın yapılacak görüşmelerin savunma ve havacılık sektörü açısından bir ilk olduğunu kaydetti. Keleş, Boeing ile tedarikçi olabilecek firmalar arasında ikili görüşmeler yapılacağını belirterek, "Firmalarımızın Boeing'e tedarikçi olacak düzeye gelme gayretleri aynı zamanda milli yolcu uçağı, helikopter gibi projeler için de sektörün eko sisteminin gelişmesi anlamına gelecektir. THY Teknik'in uçak bakımı için ithal ettiği uçak parçalarının yerli firmalarımız tarafından üretilmesi gayretleri bu sektördeki temel motivasyon kaynaklarından birisi. Kendi uçağımızı üretme hedefimiz varsa firmalarımızı dünya devleri ile aynı mindere çıkarmalıyız" dedi.

BNP PARİBAS DA ERDOĞAN'I ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 45 dakika sürdü.

YORUMLAR 9
  • kadir demir 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın devlet büyükleri bu firmalara güvenmeyin kendi teknolojimi yaratalım hazır almalar ve teklifler bizim gücümüzü ve geleceyimizi bozar tıpkı demirağın başına gelenler ğibi demirağın deyil ülkemizin önü kesilmiştirhavacılık sanayiinde ve bütün ğirişimcinin önü kesil miştir çok detaylı yorumlamak gerekir
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    yolumuz açık olsun allah yar ve yardımcımız olsun AMİN
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bence kimse türkiye yi takmıyor dolar euro altın petrol uçtu gidiyor enflasyon hortladı cari açık bilmem kaç milyar dolar kendimizi kandırmayalım...
    Cevapla
  • herdem 7 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle düşünmeye devam et.....
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep geliyolar ama bisey yok
    Cevapla
  • hakan ic 7 yıl önce Şikayet Et
    sen hayatinda ne yaptin
    Cevapla
  • atarlanan adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocanın dediği yer bura hocanın dediği yer bura...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle