Rusya, Türkiye hedefini açıkladı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye ve Rusyaarasındaki yıllık ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Rusya, Türkiye hedefini açıkladı
Rusya, Türkiye hedefini açıkladı
GİRİŞ 12.10.2016 18:29 GÜNCELLEME 12.10.2016 18:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Novak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi Toplantısının açılışındaki konuşmasında, böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden çok memnun olduklarını dile getirdi.

"TÜRK TARAFINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Özellikle Türk tarafına gayretinden dolayı teşekkür eden Novak, konseyin çok iyi bir çalışmalar yaptığını belirterek, "Bundan sonraki ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesinde pozitif bir gündem oluşturulması faydalı olacaktır. Yakın bir zamana kadar ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi artıyordu ve böyle bir eğilim devam ediyordu. Ticaretimize yeni teknolojik ürünler katılıyordu. Ancak trajik olaylar bu dinamiğin bozulmasına sebep oldu. Aşamalı olarak ilişkilerimiz tekrar yapılanıyor. En başta Devlet Başkanımız Putin'in buraya gelerek Dünya Enerji Zirvesine katılması, özellikle ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesine önem verdiğini gösteriyor." diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLAR"

Türkiye ve Rusya arasındaki yıllık ticaret hacmini 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Novak, "Önümüzdeki görev çok büyük. Bunun için çeşitli mekanizmaları kullanacağız. Uluslararası iş birliği, komisyon çalışmaları olacak. Ekonomi, kültür, bilim alanlarında iş birliği konusunda bir anlaşma sağlandı. Ulaştırma, enerji alanında yeni projelerde anlaşma yapıldı,Türk Akımında anlaşma sağlandı.İlişkilerimiz tekrar eski hale gelecek ve daha da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE VE RUSYA, BÖLGENİN HUZUR VE İSTİKRARI İÇİN İKİ ÖNEMLİ ÜLKEDİR"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da DEİK çatısı altındaki 133 iş konseyi arasındaki Türkiye-Rusya İş Konseyinin, açılan ilk konseylerden biri olduğunu vurgulayarak, "O günden bu yana bu konsey önemli görevler ifa etmektedir. İstanbul'da Dünya Enerji Zirvesi gerçekleştiriliyor. Önemli çıktılar oldu. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler, bugünkü toplantının önemini artırıyor. Türkiye ve Rusya sadece kendi aralarındaki ilişkiler için değil ama bölgenin huzur ve istikrarı için iki önemli ülkedir. Bu toplantının ardından çıkan kararları çok önemsiyoruz. Bugün biz turizmi, tarımı ve inşaatı konuşacağız. Toplantının her iki ülke başta olmak üzere bütün bölgeye faydalı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"90'LI YILLARDAN İTİBAREN 50 MİLYAR DOLARDAN FAZLA..."

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev ise Moskova ve civarında Türk şirketlerinin büyük yatırımları olduğunu belirterek, "Türk inşaat şirketleri, 1990'lı yıllardan itibaren 50 milyar dolardan fazla yatırım sözleşmeleri imzalamışlardır. Ümit ediyoruz ki gelecekte daha iyi zamanlar bizleri beklemektedir." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gitsin 7 yıl önce Şikayet Et
    bide suriyeden defolsa tamolur
    Cevapla