Yıldırım: Sözleşmeleri 49 yıl uzattık

Başbakan Binali Yıldırım`dan tershane işletmecilerine büyük müjde! Yıldırım, "Kira süresinin bitmesine 18 yıl kalmıştı. 49 yıllığına tekrar kiralıyoruz." dedi.

Yıldırım: Sözleşmeleri 49 yıl uzattık
Yıldırım: Sözleşmeleri 49 yıl uzattık
GİRİŞ 08.10.2016 14:05 GÜNCELLEME 08.10.2016 14:05

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı. "Tersanelerimiz 49 yıllığına kiralanmıştı, bu kira süresinin bitmesine 18 yıl kalmıştı, bir karar aldık sıfırlıyoruz, tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, daha iyi plan yapması, kredisaygınlıklarının artması demek" diyen Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE DENİZCİLİKTE 14. SIRADA

Devletimizin denizcilik sektörüne yaptığı katkılar, destekler 14 yıl boyunca denizciliğimizin dünyada 14'üncü büyük denizci ülke unvanına kavuşmasını sağlamıştır. Bugün dünya denizticaretini kontrol eden, yüzde 85'ini kontrol eden 30 ülke içinde Türkiye, 14'üncü olarak yerini almıştır. Bu önemli bir başarıdır, ancak yeterli değildir.

YERLİLİK ORANINI SÜRATLE ARTIRIYORUZ

Türkiye artık gemi inşa sanayinde kendi kendine yeterli olmanın ötesinde bütün dünyaya her tür gemi ihraç edebilen bir kabiliyete sahip oldu. Bununla da yetinmedik, yerlilik oranını da süratle artırıyoruz. Hele hele savunma sanayinde yüzde 20'lerden yüzde 60 yerlilik oranına gelmiş olmak, bu konudaki ülkemizin imkan ve kabiliyetlerini en açık şekilde göstermektedir.

TERSHANECİLERE MÜJDE

Başbakan Binali Yıldırım, 18 yıl kalan tersanelerin kira sürelerinin sıfırlanarak tekrar 49 yıla çıkarıldığı müjdesini verdi.

Yıldırım, "Bu kira süresinin bitmesine 18 yıl kaldı. Bir karar aldık, sıfırlıyoruz, tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, daha iyi plan yapması, bundan daha önemlisi kredi saygınlıklarının artması demek. 18 yıl kalan süre olduğu zaman kredi imkanları da ona göre sınırlı oluyor. Bu süreyi uzatmakla kredi kapasitelerini de 3 kat arttırmış olacağız. Yani 6 milyar TL'lik ilave bir kredi hacmine tersanelerimiz sahip olmuş olacak" dedi.