Emekliye müjde! İlk ödeme yıl sonunda

SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindi

Emekliye müjde! İlk ödeme yıl sonunda
Emekliye müjde! İlk ödeme yıl sonunda
GİRİŞ 30.09.2016 11:53 GÜNCELLEME 30.09.2016 11:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile  bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon  verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Tarafların vardığı anlaşmaya  göre, verilecek promosyonda emeklilerin aylık miktarları belirleyici olacak, 3  yıllık promosyonlar toplu olarak ödenecek, ilk ödemeler bu yıllın sonunda  yapılacak. 

Emeklilerin, 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda  çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de  aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK  Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.
 
Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam  yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi  kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren  hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de  hayata geçirmek üzere.
 
Promosyon 450 ile 900 lira arasında olacak
 
 SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir  miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmelerde sona  yaklaşıldı.
 
Taraflar arasında anlaşmaya varıldığı ve böylece emekli aylıklarında  yapılan kademelendirmeyle emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında  değişen miktarlarda banka promosyon verileceği öğrenildi.
 
Promosyon miktarında emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Yani  aylığı yüksek olan emeklilere daha yüksek promosyon verilecek. Emeklilere  promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin  bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Faruk Çelik ve Süleyman Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  dönemlerinde de konuşulan ve çözüme kavuşturması yönünde çaba harcanan promosyon  konusu önümüzdeki ay sonuçlandırılacak. Milyonlarca emekliye müjdeyi vermek ise  yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na kısmet olacak.
 
Toplam 152 milyar liralık ödeme yapılmıştı
 
SGK tarafından 2015'te 485 bin 410'u yaşlılık, 11 bin 847'si malullük/vazife malullüğü olmak üzere toplam 497 bin 257 kişiye emekli aylığı bağlanmıştı.

Sisteme yeni dahil olanlarla birlikte geçen yıl emeklilere aylıkları kapsamında toplam 152 milyar liraödeme, bankalar aracılığıyla yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ender 7 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçenlere teşekkür ederim..!
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    En düşük memur maaşı ile en düşük işçi maaşı arasında bir maaş kadar fark var. Üstelik işçilerin çalışma şartları çok daha ağır. İşçilerin standart bir çalışma düzeni de yok yani bir hafta gündüz bir hafta gececi olarak çalışıyorlar ve aynı zamanda da memurlar gibi düzenli olarak haftalık tatilleri de yok. Şu bir gerçek ki, ülkemizde işçilerin hakları resmen gaspediliyor.
    Cevapla
  • ozan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu konu açıldığından bu yana emeklilerin yarısı ölmüştür.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence ölenden daha çok emekli olan vardır. Tabii emekliye verilecek promosyonda belirli bir yıl şartı yoksa.
    Cevapla
  • irfan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ciddimisiin
    Cevapla
  • BAĞKUR KARDEŞLER 7 yıl önce Şikayet Et
    BAĞKUR ne olcak onlar dış kapının mandalımı onlar da emekçi değil mi Adalet sadece kadın ismi olmadığını kanıtlayın beyler
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    ssk demiyor sgk diyor yani hepsine diyor.
    Cevapla
  • medetres 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık her ayın ilk haftası taşerona müjde,ikinci haftası emekliye promosyon müjdesi,3.haftası sözleşmeliye kadro müjdesi şeklinde geçiyor.Önce müjde Mars'ta su bulundu ertesi gün ama kuyu suyuymuş içilmiyor misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle