Türkiye, Avrupa'yı solladı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2013 yılından itibaren Türkiye'nin çok sayıda hadiseyle karşı karşıya kalmasına rağmen güçlü bir performans gösterdiğini söyledi.

Türkiye, Avrupa'yı solladı
Türkiye, Avrupa'yı solladı
GİRİŞ 30.09.2016 11:10 GÜNCELLEME 30.09.2016 11:10

Elvan, Mersin-Tarsus OSB'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor süreçten geçtiği bir dönemde, sanayicilerin güçlü bir üretim ve ihracat performansı göstermesinin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

"Bakın Türkiye 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte yüzde 3,1 oranında büyüdü. İlk yarının ortalama büyüme hızı yaklaşık 4. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığınızda, Avrupa'da büyüme aşağı yukarı yüzde sıfır mertebesinde. Büyüme durmuş vaziyette. Diğer birçok ülkede, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere büyümenin ciddi ölçüde yavaşladığını görüyoruz. Çin ve Hindistan'ı çıkardığımız zaman gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızı Türkiye'nin büyüme hızının yarısı kadar. Bu şartlara rağmen, önümüze çıkarılan onca engellemelere rağmen sizler Türk milleti, sanayisiyle, hizmetler sektörüyle gerçekten harikalar yaratıyorsunuz. Onun için biz sizlere her halükarda, her şartta güveniyoruz. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini engelleyemeyecekler. Biz sizlere çok güveniyoruz, sizlerin de bizlere karşı güveni devam ettiği müddetçe Allah'ın izniyle bu ülke çok daha güçlenecek, iyi noktalara gelecek. Hiçbir zaman umutsuzluk içerisinde olmadık, olmayacağız."