Moody's'e bir tepki de Başdanışman'dan!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem "Not indiriminin iktisadi bir karar olmaktan ziyade siyasi ve belki de 'sipariş' olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Moody's'e bir tepki de Başdanışman'dan!
Moody's'e bir tepki de Başdanışman'dan!
GİRİŞ 29.09.2016 13:17 GÜNCELLEME 29.09.2016 13:17

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV'ye açıklamalarda bulundu. "Not indiriminin iktisadi bir karar olmaktan ziyade siyasi ve belki de 'sipariş' olduğunu söyleyebiliriz" diyen Ertem şunları söyledi:

"Reyting kuruluşlarının itibarının azaldığını görüyoruz. Standard & Poor's, Fitch Ratings ve Moody's birçok ülkede büyük tazminatlar da ödemek zorunda kalıyor. Bu kurumların başından beri objektif değerlendirmesini gözlemlemedik.

Moody's'in hareketi iktisadi bir karar olmaktan ziyade siyasi ve belki de 'sipariş' olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Ertem kararın piyasa etkisinin sınırlı olduğunu söyledi. Not indirimine bağlı çok büyük sermayeçıkışı beklemediğini ifade eden Ertem "Aksine önümüzdeki dönemde girişlerin artacağını, bunun da TL'nin değerlenmesine katkı yapacağını düşünüyorum" dedi.

'BÜYÜME BEKLENTİNİN ALTINDA OLABİLİR'

Bu yıl büyümenin beklentinin altında olabileceğini belirten Ertem, "Ama büyüme dinamiğinin kaybolmayacağını düşünüyorum. Niceliksel olarak zayıflama olabilir ama bu da bizim dışımızdaki koşullardan kaynaklanıyor" dedi. 

'FAİZ İNDİRİMLERİNİN KREDİ FAİZLERİNE DE YANSIMASI LAZIM'

Ertem Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin etkilerine dair ise "Faiz adımlarının doğrudan banka sistemine yansıması lazım. MB'nin adımları önümüzdeki dönemde daha hızlı biçimde yansıyacaktır" yorumunu yaptı