10 ay sonra ilk kez geliyor!

En son Kasım 2015’te G20 için gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 ay sonra yeniden Türkiye’de.

10 ay sonra ilk kez geliyor!
10 ay sonra ilk kez geliyor!
GİRİŞ 29.09.2016 11:25 GÜNCELLEME 29.09.2016 11:25

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 10-11 Ekim’de İstanbul’da yapılacak Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılmak için İstanbul’a gelecek. Putin, toplantıya katılmak üzere 11 Ekim’de İstanbul’da olacak. Rusya ile ekonomik anlamda normalleşmeyi sağlamak üzere görüşmelerde bulunmak için Moskova’ya giden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Putin’in İstanbul’daki toplantıya katılacağını doğruladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Likhachev ile görüşen Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada “Söz konusu ziyarette Türk Akımı gibi öncü projelerin yanı sıra, bazı Türk iş adamlarına uygulanan kısıtlamaların da kaldırılması konusunun ele alınmasını bekliyoruz” dedi.

KEK’in gündeminde; Türkiye ile Rusya arasında özellikle işadamlarına yönelik vize uygulamasının yeniden kaldırılması ve iki ülke arasında TL ve Ruble ile ticaretin başlaması gibi konu başlıkları da bulunuyor. Star'dan Mustafa Kartoğlu'nun haberine göre öte yandan, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Putin’in ziyaretini konusunda “Tüm hazırlıklar tamamlandığında gerekli açıklamayı yapacağız” ifadelerini kullandı. Putin ve Erdoğan, Sen Petersburg’ta ilişkilerin normalleşmesi sürecini başlatmışlardı. Putin, Türkiye’ye son olarak, 2015 yılı Kasım ayında G20 için gelmişti.

TÜRK AKIMI’NDA İMZALAR ATILABİLİR

Ruslar tarafından 'Tamamlandığında Avrupa Türkiye'ye muhtaç olacak’ denilen Türk Akımı için tarih verildi. Rusya, dev proje için imzaların ekimde atılmasını bekliyor. Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Türk meslektaşları ile müzakerelerin bu hafta da devam ettiğini ve Rusya Enerji Bakanlığı’nın ekim ortasında proje ile ilgili hükümetler arası anlaşmaya varılacağını beklediğini söyledi. Novak, Rossiya 24 televizyon kanalına verdiği röportajda “ Türk Akımı’nı hayata geçirmek için çok aktif bir çalışma devam ediyor” dedi.