Rüzgar enerjisinde İran'a Türkiye modeli

TBMM Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız, İranlıların, Türk müteşebbislerle birlikte bir rüzgar platformu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Rüzgar enerjisinde İran'a Türkiye modeli
Rüzgar enerjisinde İran'a Türkiye modeli
GİRİŞ 28.09.2016 17:38 GÜNCELLEME 28.09.2016 17:38

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İranlıların, Türk müteşebbislerle birlikte bir rüzgar platformu oluşturmayı hedeflediklerini ve gerekli ekipmanı da Türkiye'den temin etmek istediklerini söyledi.

"Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı" kapsamında Almanya'da İranlı heyetle görüştüklerini ifade eden Altunyaldız, "İran'ın petrol ve doğalgazı var ancak tüm dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru ciddi bir yönelim içinde. Yenilenebilir enerjiye yönelik yatırım maliyetleri süratle inerken, İran dahil hiçbir ülke bunun dışında kalmak istemiyor." dedi.

Altunyaldız, "İran, 40 bin megavat rüzgar enerjisi potansiyeli olduğunu söylüyor ancak henüz kurulu bir kapasiteleri, tecrübe ve birikimleri yok. Çoğunluk hisseleri Türkiye'nin olmak üzere Türk müteşebbislerle birlikte bir rüzgar platformu oluşturma, ekipmanı da Türkiye'den alarak potansiyellerini Türkiye üzerinden tanıtma önerilerini dile getirdiler." ifadelerini kullandı.

RÜZGARDA TÜRKİYE İLE ORTAK MODEL

İran Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Dr. Hashem Oraee de rüzgar enerjisi konusunda kendileri için güzel bir örnek teşkil eden Türkiye ile ortak model oluşturmayı önerdiklerini söyledi.

Oraee, Türkiye'nin bu alandaki tecrübe ve teknolojisiyle İran'ın rüzgar potansiyelini dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

KAYNAK: AA