MB Başkanı son çeyreği işaret etti

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bugün İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) konuştu.

MB Başkanı son çeyreği işaret etti
MB Başkanı son çeyreği işaret etti
GİRİŞ 28.09.2016 16:24 GÜNCELLEME 28.09.2016 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, öncü göstergelerin, dördüncü çeyrekten itibaren ekonomik faaliyette bir toparlanmaya işaret ettiğini belirterek, "Son çeyrekten itibaren ekonomide toparlamanın başlamasını bekliyoruz" dedi.
 
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Meclis toplantısında bir konuşma yapan Çetinkaya, "Sağlam temellere dayanan Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadede olumlu ayrışması bekleniyor" dedi.
 
Türkiye'de finansal koşulların "şu an itibarıyla sıkı" olduğunun altını çizen Çetinkaya, Merkez Bankası'nın para politikasının etkinliğini artırmak amacıyla sadeleşme sürecine devam ettigini vurguladı ve ekledi:
 
"Fiyat istikrarı ve makro ekonomik istikrar alternatif fonlama açısından önemli, finans istikrarı sağlıklı fonlama sağlar. Fiyat istikrarına ulaşmak amacıyla sahip olduğumuz araçları etkin kullanırken, bir yandan da yapısal ve stratejik alanlarda paydaşlarla işbirliği yapıyoruz. Reel sektörün finansmana erişimi açısından fiyat istikrari algısının pekişmesi önemli, bu nedenle en önemli destek fiyat istikrarı olacak. Krediye erişimin sağlıklı olması için finansal araçlar çeşitlenmeli ve sermaye piyasaları derinleşmli."
 
Çetinkaya, fiyat istikrarını desteklemek üzere kurulan Gıda Komitesi'nin yeniden yapılandırılmasının enflasyonla mücadelede kararlılığı ve yapısal unsurlara karşı ortak çabayı temsil ettiğine de dikkat çekerek, "Gıda komitesinde alınacak kararlar gıda fiyatlarındaki oynaklığı azaltacak" diye ekledi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    hangi toparlanma abd de çalışan saat ücreti ile yaklaşık iki kğ kıyma alırken benim saat ücretimle ancak 5 tl lik kıyma alınıyor
    Cevapla