Canikli: 180 bin FETÖ'cü harekete geçti

FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınmalarla ilgili açıklama yapan Nurettin Canikli, 180 bin FETÖ'cünün özel bir haberleşme platformuyla örgütlendiğini söyledi.

Canikli: 180 bin FETÖ'cü harekete geçti
Canikli: 180 bin FETÖ'cü harekete geçti
GİRİŞ 27.09.2016 15:11 GÜNCELLEME 27.09.2016 15:11
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Canikli, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında mağduriyet yaşanmaması için önemli çalışmalar yapıldığını anlatarak, "İhraçlar ve açığa almalar olduktan sonra bize 'Hata yaptınız, yanlış yaptınız' diye başvuranların oranı son derece düşüktü. Uzun bir süre böyle devam etti fakat daha sonra, çok büyük ihtimalle terör örgütünün yönlendirmesi ve algı oluşturma hedefinin parçası olarak herkese 'itirazda bulunun' diye bir telkin oldu. Bu nedenle son 4-5 günde talepler yoğunlaştı." şeklinde konuştu.

Söz konusu taleplerin büyük kısımının standart metinlerinden oluştuğunu belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Aynı kalem, aynı cümleler tek elden çıkmış gibi. Bu da son derece önemli. Şimdi şifreyle girilen, özel haberleşme platformunda konuştuğu kesin olarak tespit edilen bir tanesini düşünün. Biliyoruz ki bu terör örgütünün özel haberleşme platformu. Sadece çok özel üyeler bunu kullanabilir ki bugün sayısının yaklaşık 180 bin olduğu tahmin ediliyor. O kişiler bile başvuruyor. Onların dilekçeleri de standart. Bunlara rağmen hepsini yeniden gözden geçiriyoruz. Bir yöntem geliştirdik. O yöntem çerçevesinde tüm talepler Ankara'ya geliyor. Onları ilgili kurumlar üzerinden tekrar test ediyoruz. En sonunda Başbakanlıkta oluşturduğumuz merkez tarafından hepsi tek tek değerlendiriliyor. Bazılarında detaya iniyoruz, ineceğiz. Bir kişinin haksızlığa maruz kalmasını istemiyoruz. O hassasiyetle devam edeceğiz. Sonuç itibarıyla yeniden değerlendirmelerimizden sonra ortaya çıkan sonuç, yüzde 100'e yakın kesinlikte, doğrulukta karar olduğunu söyleyebiliriz."

YORUMLAR 115
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Fakat gerçekten suçu olmayanlarda var. Sendikaya üye diye ihraç edilenler var fakat bu sendika açılışı için imza atan bakanlarda var. Burada çok iyi elenmesi gereken durumlar doğuyor. Çevremde gerçekten suçlu olan tanıdıklarımda var ve gerçekten suçlu olmayan tanıdıklarımda var. Çok zor bir iş... Allah yardım etsin; ki devletin işi çok zor.
    Cevapla
  • Sade vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumdaki adalet duygusunu sarsmayacak şekilde gerçek suçluların ceza alması sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • tek 7 yıl önce Şikayet Et
    düşecek diyemi korkuyorsunuz söylentiye göre sayıları hatırı sayılırmış
    Cevapla
  • sgsg 7 yıl önce Şikayet Et
    olmamış
    Cevapla
  • Bahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Canikli sistemin yavaşlamaması, tıkanmaması için gerçekten mağdur olanlar bir yere başvurmuyor.Soruşturma sonucunu bekliyorlar.Siz çıkıp başvuran yoktu deyip insanların başvuru yapmasını teşvik ediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle