Market rafında fiyat oyununa gelmeyin!

Bazı marketlerin kampanya adı altında iki yarım kiloluk çayı aynı markanın bir kilosundan pahalıya sattığı iddia edildi.

Market rafında fiyat oyununa gelmeyin!
Market rafında fiyat oyununa gelmeyin!
GİRİŞ 24.09.2016 13:07 GÜNCELLEME 24.09.2016 13:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sebze, meyve ve et fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden tüketicilere, bazı marketlerin diğer ürün gruplarında da fiyat oyunu yaptığı öne sürüldü. Bir market zincirinde bu konuda yaşadığı tecrübesini aktaran ismini vermek istemeyen bir tüketici durumu şöyle aktardı: "Markette promosyon rafında 20 TL'lik yarım kilo çaydan bir paket daha alırsak, ikincisinin yüzde 50 indirimli olduğu yazıyordu. Yani iki paket yarım kiloluk ve toplamda 1 kiloluk çay 30 TL'ye gelecekti. Oysa aynı markanın 1 kiloluk paket fiyatı bir reyon ötede 26 TL idi. Hemen market görevlisini çağırdım. Kem küm etti. Tüketicilerin bu oyunlara dikkat etmesi şart" dedi. Sabah'tan Özge Yavuz'un haberine göre marketlerin tüketiciyi yanıltan uygulamaları bununla da sınırlı değil.

DÜŞÜK GRAMAJ

En büyük oyun ise ambalajlı ürünlerde oynanıyor. Ürünün gramajını düşürürken fiyatını aynı oranda indirmeyen birçok market, tüketiciyi mağdur ediyor. Ürünlerin gramajını düşürmeye başlayan marketlerin, fiyatını ise aynı oranda aşağı çekmediği belirtildi. Marketlerde bir de kutu oyunu oynanıyor. Tatlı reyonundan baklava almak isteyen tüketicilere kutu hilesi yapılıyor. İki kutuyu iç içe koyup, tatlıyı da bu kutuların içine koyuyorlar. Burada kutuların ağırlığından yararlanılıyor. Bunun gibi birçok konuda tüketici dernekleri uyarılarda bulunuyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • osman uçan 7 yıl önce Şikayet Et
    haber buldunda haber yaptın acar gazeteci git üretici firmaları sıkıştır gramajlarla oynayan onlar market alır ve satar git sen eti ye ülkere gramajları onlar küçültüp fiyatıda aynı durumda bırakıyor
    Cevapla
  • dogru ama 7 yıl önce Şikayet Et
    iyide dogru adamlar hakli ambalaj farki var zorla satmiyorya git buyuk al sende
    Cevapla
  • hlsytm 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir haber.ne mutlu halkın dilinden anlayana.marketlerde daha önemlisi etiket altı birim kg fiyatlarına bakın.Gramaj fiyatları, kg birim fiyatlarla tutmuyor.Daha pahalıya satılıyor.Alan tüketici birim fiyat üzeriden hesaplayıp aldığında aldanıp daha fazla para ödüyor ama farkında değil.Lütfen birazda bunları haber yapın.
    Cevapla
  • fatih erkal 7 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda halkımız şuna dikkat etsin raftaki fiyatları düşük yazıyorlar kasada fiyatlar fazla çıkıyor kasaya gitmeden aldıklarınızı hesaplayın
    Cevapla