Kıdemde yeni sistem!

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Ağar, kıdem tazminatının işçi ve işveren için iş güvencesi sağladığını söyledi.

Kıdemde yeni sistem!
Kıdemde yeni sistem!
GİRİŞ 17.09.2016 12:07 GÜNCELLEME 17.09.2016 12:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kıdem tazminatının, hak kaybına gidilmeden, uzlaşıyla oluşturulacak bir fona devrinin hem işçi hem de işverenler için olumlu bir uygulama olacağını ifade eden Ağar, kıdem tazminatının fona devrinin çalışma düzeninde bazı yenilikler getireceğine dikkati çekti.

Kıdem tazminatının fona devriyle birlikte tüm çalışanlar gibi kapıcıların da hak ettiği kıdem tutarının da her ay fondaki hesabına yatırılmasının söz konusu olacağını vurgulayan Ağar, şöyle konuştu:

"Kurumsal bir mantıkla yönetilen apartmanlarda kapıcıların ileriye dönük hak edeceği kıdem tazminatları öngörülerek birikim yapılıyor ama küçük ölçekli apartmanlarda maalesef bunu görmüyoruz. Bunun sonucu olarak da bu apartmanların sakinleri, kapıcıları emekli olduğunda 30 ila 40 bin lira gibi bir rakamla karşı karşıya kalıyorlar. Kıdem tazminatının fona devriyle birlikte tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdeminin bugünden hesabına yatırılması mümkün olacak. Bu durum, kapıcısının kıdem tazminatı konusunda hazırlıklı olan apartmanlardakileri etkilemeyecek ama hazırlıksız olan apartmanlarda haliyle aidatlara ek bir ödeme olarak yansıyacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam anlaşıldıda çalışanın kanun yürürlüğe girdikten önceki kıdem kazanımları ne olacak emekliliğe 10 yılı kalmış aynı iş yerinde 25 yıl çalışmış kişinin 15 yıllık tazminatı 10 yıl sonraki değeri nasıl korunacak işveren bir kanunla bu hakları 3 yıllık sürede maaslara eklemek suretiyle hiç olmazssa ödesinki bu kıdem kayıp olmasın 3 yıllık kayıp tamam
    Cevapla
  • Halkın Sesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle küçük firmalarda işçi hakları yani kıdem ve ihbar tazminatları köküne kadar sömürülüyor. işçi sürekli ezilirken harami patronlar ev üzerine ev, mal üzerine mal diziyor. Bu ve buna benzer uygulamaların devlet güvencesine girmesi bence son yıllarda yapılacak en iyi çalışma olacaktır. Ama işçinin hakkı ne olur gene yenmesin.
    Cevapla
  • Tarik 7 yıl önce Şikayet Et
    bugun.. yarin.. yarindan sonra... hala devam.! basladiginiz hangi isi bugune kadar noktaladiniz?! secimler bitti yeni secim zamani gelecek hala cozemediniz! tamam zor zamanlardan gectik.. ama bizde laf yerine icraat bekliyoruz artik! ac patrona kalacagina devlet kullansin daha iyi!
    Cevapla
  • Tohat'li Joseph 7 yıl önce Şikayet Et
    bir cok isi bitirdiler ama kidem tazminati konusunda cok ama cok pasifler... nedeni ney biliyormusun cogu millet vekilin patron olmasi.
    Cevapla
  • hasan kirsehir 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    bu memlekette sadece apartmanlarda kapıcı yok, nice küçük çaplı yerlerde çalışan, bir ayda en fazla 10, 15 gün çalışanlar var bunlar ne olacak dikkatleri biraz buralarada verelim bunların ne tazminatı var nede iş kazası geçirdiği an işveren bunları uyarıyor ev veya dışarıda oldu deyiverin gibilerinden,işimize gelince avrupayı örnek alın deniyor, paraya gelince, işçinin cebinde bir değişiklik yok, 20 sene önce aynı, bugün yine aynı.
    Cevapla
  • İşçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman tazminatımızın başına bir şey gelmesin, fona devir edilse bile vatandaş istediği zaman alabilmeli, Allah korusun hükümet değişir, başka biri gelir vermezler milletin parasını sonra, kimseye güven olmaz bu zamanda, işçinin bir tazminatı var başka bir şeyi yok, emekli olduğu zaman kenarında bir birikimi olsun ister, bunun da başına bir şey gelirse öbür dünyada kimse hesap veremez, her şeyin affı var Allah katında kul hakkının affı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle