Başbakan açıkladı, telefonlar susmuyor

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı teşvik paketiyle bölgedeki iş dünyası örgütleri bilgi almak için telefona sarıldı.

GİRİŞ 06.09.2016 10:31 GÜNCELLEME 06.09.2016 10:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı teşvik paketi bölgedeki iş dünyası örgütlerince sevinçle karşılanırken Doğu’daki bazı iş adamları yatırımcıların bilgi almak için kendilerini aramaya başladığını söyledi.

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu: Bugüne kadar verilmemiş bir teşvik verildi. Daha önce de açıklanan teşvikler vardı ama bu son teşvik onların önüne geçti. Bize şu ana kadar gelen bazı işadamları var ama güvenlik kaygıları var. İsim vermesek de önemli yatırımların, çatışmaların durduğu dönemde büyük bir hızla gerçekleşeceğini söylemek lazım. Yakında Diyarbakır sokaklarında Türkiye’nin en büyük firmalarının iş araştırma ekiplerinin ‘Hangi yatırımı yapalım’ soruşturması yaptığını göreceğimizi söyleyebilirim.

Diyarbakır Sanayi Ticaret Odası Eski Başkanı Remzi Can: Yatırım müjdesinden sonra birçok yatırımcı beni arayarak ‘Diyarbakır’da ne fabrikası kurmalıyız’ diye sordu. Bu çok heyecan verici. Burada güvenin oluşması lazım. Ben de arayanlara ‘Riski bölüşün. Buradaki bir yatırımcıyla yüzde elli ortak olun’ dedim. Fikirler çok hoşlarına gitti. Yatırımlar kısa süre sonra gelecek. Bölgede özellikle inşaat malzemesi üreten fabrikalar açılmalı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz: Paketin içi dolu. Türkiye emin adımlarla ilerliyor. Bizim güvenlik konusunda bir sorunumuz yok. Burada halk var, halktan da güçlü kimse yoktur. Terör halktan daha güçlü değildir.

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal: Cumhuriyet tarihinin en büyük hacimli teşvik uygulaması. Açıklanan teşvik paketi genel olarak heyecan verici, umut verici. Bölge için en temel sorun yatırımın finansmanı. Açıklanan teşviklerde, 8 ilde 10 fabrikanın devlet tarafında anahtar teslimi yapılması, bizce bu teşvikin en güçlü tarafı. Halkın görüşü: Bu paket terörü bitirir Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki vatandaşları da mutlu etti. Vatandaşlar yatırım hamlesinin terörü sona erdireceğine, istihdamı artıracağına inanıyor.

- BİNGÖL/Lütfü Karinço: Bu yatırım teşvikleri sayesinde inşallah bölgemizde terör bitecek.

- ELAZIĞ/Rahman Kızılkaya: Yörede hem huzura, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edecek.

- SİİRT/Davut Agah: Bu program sayesinde bölgemizde fabrikalar çoğalacak, istihdam artacak.

- BATMAN/Serkan Kılıçaslan: Paket bizleri heyecanlandırdı. Terörün bitmesini istiyoruz.

- ŞIRNAK/Mehmet Selim Tanrıverdi: Halkımız çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacak.

- DİYARBAKIR/Eşref Baturay: Bu yatırımların gerçekleşmesi çok güzel olacak. Devletin buraya yatırım yapması terörü de engelleyecek.

Sur’a ilk harç Başbakan’dan Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde incelemede bulunduğu bir binanın duvarına harç koyup, taş döşeyerek rehabilitasyon çalışmalarını başlattı.

Beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur ilçesinde incelemelerde bulunan Yıldırım, Sur’da yapılacak çalışmalarla ilgili Bakan Özhaseki’den bilgi aldı. Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 6
  • Realist. 7 yıl önce Şikayet Et
    50- 60 yıldır doğu anadoluya verilen teşviklerin nerede ve nasıl kimler tarafından kullanıldığı araştırılsın. Ben söyleyım yarısı tahtakalede kuyumcu oldu, bir kısmıda esnaf oldu. Alınan teşvikler iflas gösterilip yatırımlar batıya yapıldı.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru yeterli takip yapılmazsa akıbet aynı olacak.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan iyi niyet ile Açıkladı umarım arkası doldururlar. Organizelere muracaat ediyorsun yer yok diyorlar. geçmişorganizlere muracaat etmiş bir suru muracaat var onlara yer tahsis etsinler.
    Cevapla
  • redirect 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröre desteğe terör yandaşlarına hdpkk nın üslerine daha çok teşvik verin. Sonra bu millet meydanlarda sizi kurtarsın. Kimseye eksik yada fazla değil herkese hakkını verin.
    Cevapla
  • abuzer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu teşvik paketi büyük bir hatadır.yöre insanına teröre desteğinden dolayı bir ödül paketidir.diğer bölgelere büyük bir haksızlıktır.bugün gelinen noktada terörün ekonomik bir sebebi bulunmadığı görülmüştür.yarın Diyarbakır yine HDP ye %70 oy verirse ne yapacaksınız?
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki arayacaklar. Acaba nasıl alsak desteği de bir kısmını Pkk ya verelim diye. Senelerdir aynı hata yapılmadı mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle