Türkiye ile Çin arasında 4 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Çin ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı.

GİRİŞ 03.09.2016 10:48 GÜNCELLEME 03.09.2016 11:15
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk  Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne  katılmak amacıyla bulunduğu Çin'in Hangzhou kentindeki Xi-hu Devlet Konukevi'nde,  Şi Cinping ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından liderler, iki ülkenin  heyetleri arasındaki toplantılara başkanlık etti.

TÜRKİYE İLE ÇİN ARASINDA 4 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için geldiği Hangzhou'da Çin ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşme gerçekleştirirken yapılan heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Enerji İdaresi ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yenilenebilir enerji alanındaki işbirliği anlaşması ve kömür alanındaki işbirliği anlaşması imzalandı. Öte yandan iki ülke arasında Türkiye’nin antep fıstığının Çin’e ithal edilmesi anlaşmalarının imzalandığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de hazır bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • ınadina uygur 6 yıl önce Şikayet Et
    çinden kaçip turkiyeye siğinan çinli olmadiğina göre türkiyeden antlaşma gireği çine iade idilicekler uygurlar olmalı way be büyük vurgun.gelsin paralar vursun davullar.
    Cevapla
  • kenan kalkan. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu antlaşma kafama yatmadı...fıstıgı ithal et..biz ne yiyelim...
    Cevapla
  • abdulkadir 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ekmek değil ya bu her gün yediğin. herhalde antep fıstığını, fındığı vs ihraç edecek. türkiyenin öncüsü olduğu ürünler sonuçta.
    Cevapla
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar biraz daha bilinçli yorum yaparsak daha bilinçli topluma ve daha bilinçli bir iktidara sahip oluruz.
    Cevapla
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ab nin açıklamasına bakın.Bırakın fıstığı dedikoduyu...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler ne anlamış fıstıktan.fıstıklari ziyan etmeyin onlar bol böcek yılan yiyedursaydi..fıstığa zulüm yazık. Ama Çinle Rusya ile anlaşmamız abd yi cildirtiyordur.bu kesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle