Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 30 Ağustos mesajı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 30 Ağustos mesajı
Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 30 Ağustos mesajı
GİRİŞ 30.08.2016 11:13 GÜNCELLEME 30.08.2016 11:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir." ifadesini kullandı. Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarih boyunca ülkenin birlik ve beraberliğini yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi ve saldırıyı boşa çıkaran Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği büyük zaferle ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini bildirdi.

Elde edilen destansı zaferle herkesin ortak mirası olan Cumhuriyetin temellerinin de atıldığını belirten Arslan, şunları kaydetti: "Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

15 Temmuz gecesi de göstermiştir ki ülkemizin varlığına, demokrasisine ve milli iradeye karşı girişilen hain darbe teşebbüsüne karşı koymak için silahlara ve tanklara karşı hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyarak, vatanını ve milletini koruyan vatandaşlarımız var olduğu sürece bu millet ve devlet ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır." Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Arslan, teröre karşı üstün bir mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına da şükranlarını sundu. Arslan, Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutladı.