FETÖ'nün finans ayağına en büyük darbe!

Hükümet 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans ayağına en büyük darbeyi vurmaya hazırlanıyor.

FETÖ'nün finans ayağına en büyük darbe!
FETÖ'nün finans ayağına en büyük darbe!
GİRİŞ 24.08.2016 02:44 GÜNCELLEME 24.08.2016 03:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hazırlık aşamasındaki yeni kanun hükmünde kararnameyle FETÖ ile ilişkili olduğu belirlenen işadamlarının şirketlerine el konulacak, uygun şirketler özelleştirilecek.

Yeni kanun hükmünde kararname (KHK) FETÖ ile ilişkisi belirlenen işadamlarının şirketlerine el konulacak. Söz konusu şirketler KHK’da liste halinde yayımlanacak. Liste çalışmalarının bir süredir devam ettiği ve bu kapsamda savcılıklardan görüş istendiği öğrenildi. Savcılıklardan gelecek görüşlere göre listelere son şeklinin verileceği kaydedildi. Bu şirketler arasında Kozaİpek ve Kaynak Holding gibi dev şirketlerin de bulunduğu öğrenildi. KHK’nın kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.

ÖZELLEŞTİRİLECEK

KHK ile halka açık şirketlerin hisselerinin tamamına el konulmasının doğuracağı sorunların önüne geçilecek. Küçük hissedarların zarar görmemesi için yalnızca FETÖ ile bağlantılı patronların sahip olduğu hisselere el konulacak. Şirket yönetimleri devlete geçecek ve kayyum dönemi son bulacak. Bu şirketler devletin ilgili kuruluşlarınca yönetilecek, uygun görülenler özelleştirme yoluyla satılabilecek. FETÖ ile bağlantılı Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi şirketlere karşı başlatılan soruşturmada 187 işadamı hakkında gözaltı ve mal varlıklarına tedbir kararı verildi. 60 işadamı gözaltına alındı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • her şey vatan için 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin her tarafını ahtapot gibi saran bu hain yapılanmaya önlem alınmazsa ülke olarak büyük sıkıntılar yaşarız. Bugün kamuda açığa alınıp göreve dönme aşamasında olan hainlere bir daha fırsat verilmemeli. Bu hain darbe girişiminde ''241'' şehit verdik. Bu masum şehitlerin suçu neydi? Bir Türk vatandaşı olarak yüce devletimizden rica ediyorum. Fetö ile en ufak bağlantısı olanlar kamudan el çektirilsin.
    Cevapla
  • aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar, millet olarak böyle haberler duymak istiyoruz
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Terör faaliyetine katılmış tüm teröristler Vatandaşlıktan çıkarılsın. Vatanına düşman olan vatandaş olamaz, vatandaşlık nimetlerinden faydalanamaz.
    Cevapla
  • fatma 7 yıl önce Şikayet Et
    ooooooooooo haçlı zihniyetliler ekonomiyi ele almışlar. çare nedir.
    Cevapla
  • haçlı fetödür 7 yıl önce Şikayet Et
    senelerce tedbir tedbir diye 40 takla attınız ama olmadı işte sizin tüm tedbirleriniz ohal gelene kadar geçerli oldu darbe yapmasaydınız ohal olmayacaktı sizede dokunulamayacaktı ama kendi elinizle kendi kuyunuzu kazdınız. Allah büyük işte.
    Cevapla
  • Pöh 7 yıl önce Şikayet Et
    aynısını pkk ve yandaşları için yapsak 2 misli kâr ederiz.
    Cevapla
  • Özgür 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ,pkk yada ayni operasyonlar yapilmali..yoksa sonuç alamayiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle