FETÖ’nün boşanma oyununa darbe!

FETÖ'cülerin mal kaçırabilmek için akla hayale gelmeyen yöntemler uyguladığı ortaya çıktı.

FETÖ’nün boşanma oyununa darbe!
FETÖ’nün boşanma oyununa darbe!
GİRİŞ 20.08.2016 10:57 GÜNCELLEME 20.08.2016 11:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Boşanma yoluyla mal kaçırmaya çalışan FETÖ üyelerine devlet “dur” dedi. Muvazaalı boşanmalar mercek altına alınırken kaçırılan mallara da el konulacak

FETÖ'cülerin mal kaçırabilmek için akla hayale gelmeyen yöntemler uyguladığı ortaya çıktı. Bu yöntemlerden biri de boşanma oldu. Aralarında çok sayıda işadamı, hakim, akademisyen, asker, emniyet görevlisinin de bulunduğu FETÖ üyelerinin 17-25 Aralık sonrası muvazaalı boşanarak mal kaçırmaya çalıştıkları belirlendi. Devlet bu oyuna terör örgütünün parasının kaçırıldığı gerekçesiyle "dur" dedi. FETÖ üyelerinin muvazaalı boşanmaları mercek altına alınırken, OHAL kapsamında eşler adına devredilen mallara da el konulacak.

BEŞ YILLIK DEVİRLERE BAKILIYOR

Darbe girişiminin ardından verilen ifadeler, ele geçirilen belgeler ve personel notlarında birbirinden ilginç ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Darbe girişiminin başarısız olma ihtimaline karşın, yaklaşık 400 askerin eşlerinin deşifre olmaması için boşandıkları belirlendi. Boşanmalar için örgütün fetva verdiği ortaya çıktı. Savcılıklarca yürütülen soruşturmalarda boşanma oyununun 17-25 Aralık sonrasında sıkça başvurulan bir yöntem olduğu görüldü. Boşanmaların olası mal varlıklarına el koymaya karşı bir tedbir olduğu da saptandı. 17-25 Aralık sonrası süreçte gerçekleşen boşanma davalarının dosyaları raftan indirilirken, terör örgütünün mallarını kaçırmak için yapılan mal devirleri de deşifre ediliyor. Edinilen bilgiye göre özellikle 15 Temmuz sonrası bu kapsamda yapılan boşanma başvuruları donduruldu. Örgütün para transferi en ince ayrıntısına kadar takip edilirken, son beş yıldaki mal varlıkları ve banka hesaplarının envanteri çıkarılıyor. Bu süreçte boşanma yöntemiyle eşlere devredilen varlıklara da el konulacak. Bu kapsamda boşanma yoluyla devredilen varlıklar içinde binalar, araçlar ve banka hesapları bulunuyor. Boşanmalarına karşın aynı evde yaşadıkları belirlenen eşler hakkında da örgüt üyelerine yardım ve yataklıktan işlem yapılacak.

MAL KAÇIRMA OYUNU BİTİYOR

FETÖ'nün hem yurtiçi hem de yurtdışına mal kaçırma oyununa ağır darbe vuruldu. Avukatların ardından yeminli mali müşavirlere yapılan mal devirleri, gayrimenkulleri emlakçılara yarı fiyatına satarak örgüte hizmet eden gizli kasalar da gün yüzüne çıkıyor. Ortaklık yapısı değişen şirketlerdeki para hareketleri, eşe dosta devredilen hisseler, kontratlar, vekalet alınan isimler de belirlendi.

YORUMLAR 13
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    varsa bildiğiniz mevzular internet uzerinden bimere e şikayet edin
    Cevapla
  • Bir VatanSever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin sahip oldukları mal varlıklarının bir kısmı 15 Temmuz gecesi şehit olanların en yakınları ile o gece yaralananlara verilsin. Belki onlara olan borcumuzu bir nebze ödemiş oluruz...
    Cevapla
  • özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim fetöcü firmada 1,5 2 sene evveline kadar 10 yada 12 adet aracı vardı şimdi firmaya kayıtlı 1 adet 98 model personel taşıyıcı minibus var,şirketteki hisselerini yegenine ve akrabalarına devretmiş bunlar ne olacak. B u tıp olayların da ayıklanması ve el konulması lazım değilmi...?
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    aydogana.ozcan yazmamis belki de.bense icinde antalyanin unlu is adami olan dolandiricilar cetesini sikayet etmediyim bir devlet kurumu kalmadi,tum sikayetlerimin onunu aldi/sonun da 2013 yilda abdullah gule ve recep tayyib erdogana mektub yazdim.hala da turkiyeden ve recep tayyib erdogandan adalet kanun hakk cevap ve suclulara ceza vermesini bekliyorum.savcisa pro ice ice takibsizlik karari cikarmis.buna ne soyleyeceksin?
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    antalyanin unlu is adami iller once belediyyenin mimarlik sobesinde muhendis calisirken devletin topraklarini calib carpmis ve zenginlesmisdir.bu mehlukun da mal varligina el konulacakmi?
    Cevapla
  • aydoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    onu buraya değil savcılığa isimsiz bir mektup yazıp bidireceksin.
    Cevapla
  • ugur cimen 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet e karsi yapilan butun hayinlik lar en yuksek ceza ya captirilmali
    Cevapla
  • Haram 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o devredilen mülklerin helal parayla alınan mallar olduğu şüphesi de var. Onca yenmiş hak ile alınan maldan ne kadar hayır gelir? O eşler düşünsün ve bunlarla evlenenlerin çoğu da yine 'ablalar'.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle