FETÖ’nün ‘tescil’li elemanı

Bulgaristan’dan iade edilen Abdullah Büyük’ün, iş hayatı ve sosyal medyada Ferhat Tunalı sahte ismini kullandığı ortaya çıktı.

FETÖ’nün ‘tescil’li elemanı
FETÖ’nün ‘tescil’li elemanı
GİRİŞ 20.08.2016 10:07 GÜNCELLEME 20.08.2016 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sahibi olduğu şirketle binlerce firmaya isim tescili yapan ve 15 Temmuz sonrası kaçtığı Bulgaristan’dan iade edilen Abdullah Büyük’ün, iş hayatı ve sosyal medyada Ferhat Tunalı sahte ismini kullandığı ortaya çıktı.

İstanbul Üsküdar'daki "Ferhat Bilişim Sistemleri" firmasının sahibi olarak gözüken ve kartvizitini de Ferhat Tunalı diye bastıran kişinin, kaçtığı Bulgaristan'dan iade edilen FETÖ üyesi Abdullah Büyük olduğu ortaya çıktı. Binlerce firmaya isim tescili yapan Ferhat Bilişim Sistemleri'nin (FBS) sahibi Büyük'ün kendi ismini saklayıp bütün sosyal ağlarda ve kartvizitinde kod adı kullandığı ortaya çıktı.

ÖZEL BİLGİLERE ULAŞTI

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve sonrasında Bulgaristan'a kaçan, FETÖ'nün "para kasası" olduğu belirtilen Büyük, Bulgar makamlarınca geçen hafta Türkiye'ye iade edilmişti. Büyük'ün sahibi olduğu FBS'nin açılımının gerçekte Fetullah Bilişim Sistemleri olduğu biliniyordu. Abdullah Büyük, isimtescil.net isimli domain firmasının adını da resmi bir kişiymiş gibi Ferhat Tunalı adına kaydetti. Ancak firmanın ticari sicil kaydında FBS'nin Büyük olduğu açıkça görülüyor. Sahibi olduğu FBS kanalı üzerinden firmalara ve kişilere internet üzerinde domain ve hosting hizmeti de veren Büyük, bu sayede binlerce kişi ve firmanın da özel bilgilerine sahip oldu. Sahte ismiyle gerçek kişi ve firmalara isim tescili veren Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye vergi ödememek için Kıbrıs'ta şirket açtığı da iddia ediliyor. İsimTescil'in belirttiği sayıya göre hosting firmasının bünyesinde 590 bin 984 aktif domain sayısı bulunuyor.

HER HESAP SAHTE...

Sahte kimlikle Facebook üzerinde hesap açan Büyük, Linkedin isimli sosyal ağa da Ferhat Tunalı ismiyle kayıt oluşturdu. Abdullah Büyük'ün televizyon ekranlarına da Ferhat Tunalı ismiyle röportaj verdiği ortaya çıktı. Firma 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da 11 Ağustos tarihinde facebook hesabından "İsimTescil ailesi olarak terörist yapılanmaların karşısında, ülkemizin ve yüce halkımızın yanındayız" mesajı paylaştı. Yurtdışına kaçan Büyük'ün Bulgaristan'dan iade edilmesinin ardından Webmaster forumlarında birbiri ardına tartışma başlıkları açıldı. Bu firmadan isim tescili alanlar yetkili biri bulamadıklarından yakınarak, isimlerini başka bir firmaya taşıyacaklarını belirtti.

HİMMET TOPLANTISINDA GÖZALTI

Abdulah Büyük, 2 Eylül 2015'te Üsküdar'daki ofisinde himmet toplantısı yapıp Paralel Yapı'nın bölgedeki iş ve işleyişinin finanse edilmesine yönelik kararlar alırken, 9 kişiyle yapılan baskında gözaltına alınmıştı. Odada, Fetullah Gülen'e ait CD ve kitaplar dikkati çekerken, cep telefonlarının başka bir odaya bırakıldığı görülmüştü. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Büyük ardından Bulgaristan'a kaçmış ve geçen hafta da Türkiye'ye iade edilmişti.

YORUMLAR 1
  • Muhammet Yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Rızanur Meral hangi inde saklanıyor acaba. Sözüm ona arkadaş ''kim kimin inine girecek göreceğiz'' diye tehdit ediyordu.
    Cevapla