Maaşa göre promosyon

11 Milyona yakın emekliye, dul ve yetimlerine banka promosyonu için süreç devam ediyor.

Maaşa göre promosyon
Maaşa göre promosyon
GİRİŞ 18.08.2016 09:13 GÜNCELLEME 18.08.2016 09:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emeklilere promosyon için görüşmeler sürerken; maaşlar ‘500 liradan az’, ‘500-bin lira arası’, ‘bin-2 bin lira arası’ ve ‘2 bin lira üstü’ şeklinde kademelendirildi. Bu kademelere göre promosyon tutarı değişecek...

Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasındaki görüşmeler sürerken; emekliler pazarlıkların bir an önce tamamlanmasını ve Kurban Bayramı'ndan önce ödemelerin başlamasını istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını açıklamıştı. Bu kademelere göre emekliye ödenecek promosyon tutarı farklılık gösterecek. Yüksek maaşı olan, daha fazla promosyon alacak.

4 AYRI TUTAR

Bu kademelerin ise '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştuğu belirtiliyor. Kademelerin her biri için başka promosyon tutarı belirlenecek. Emekli, maaşına göre hangi kademeye giriyorsa, orası için belirlenen promosyonu alacak. Promosyonda yıllık tutarın 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi görüşü hakim. Çalışma Bakanlığı ve bankalar bu şekilde anlaşırsa, 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek. Sürenin bitiminin ardından emekliye yine bir 3 yıllık promosyon daha ödenecek. Promosyon tutarında emeklinin maaşını bankada tutma süresinin de etkili olacağı belirtiliyor. Parasının tamamını hemen çekmeyenin ödemede avantajlı olması üzerinde duruluyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • k çekmece emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bir promosyonu bile vermeyi beceremiyorlar benim bu çalışma bakanından hiç ümidüm yok yapamıyor
    Cevapla
  • emekli üsküdar 7 yıl önce Şikayet Et
    hani dünyada 17. büyük ekonomiydik noldu lastik patladımı hani promosyon hani 10 maaş kredi paramı yok cicim hep yalan dolan dakke dükke
    Cevapla
  • Yeter 7 yıl önce Şikayet Et
    Yılan hikayesine çevirdiniz. Temcit pilavı oldu artık. Bu kadar mı acizsiniz bankalara söz geçirmeye.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yanlış haberlerle sıkıldık artık.Temmuzda,sadece 50 lira fark aldık.Geçin promosyonu.Emekliler üzerine haber yapmayın.Sadece üzülüyoruz.
    Cevapla
  • EMEKLİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Haber yapan Yetkililere sesleniyorum; lütfen bu haberi tekrara yapmayın. Anlaşma varıldığında bunu haber olarak yapın. Emeklilinin intibak konusu ne olacak bu da kangren oldu esas bunu haber yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle