Türkiye ile ilgili 7 dilde bildiri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, yabancı yatırımcılar için 7 farklı dile bildiri yayımladı.

Türkiye ile ilgili 7 dilde bildiri
Türkiye ile ilgili 7 dilde bildiri
GİRİŞ 13.08.2016 15:43 GÜNCELLEME 13.08.2016 15:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca (BTSO), uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet etmek ve darbe girişimi sonrası yurt dışında oluşturulan olumsuz algının önüne geçmek amacıyla "Türkiye ile Birlikte Büyüyün" temasıyla 7 dilde, bildiri yayımlandı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye yabancı yatırımların artması için Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olarak hazırlanan bildiri, odanın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'ye güvenen girişimciler, bugüne kadar dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etmiştir ve etmeye de devam edecektir. 50 bine yakın yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin son 15 yılda ihracatı yüzde 400, gayri safi milli hasılası ise 3 kattan fazla artarak 720 milyar dolara yükselmiştir. Son 10 yılda 150 milyar dolarlık yabancı yatırım çeken Türkiye, teşvik ve özelleştirme politikalarıyla yeni yatırımlar için de cazibe merkezi kimliği taşımaktadır.

Türkiye'de her yıl 1 milyon motorlu kara taşıtı ve 1,2 milyon adet konut satılıyor. Perakende harcaması ise yıllık 240 milyar doları aşıyor. 26 çeyrektir büyüyen Türkiye, Avrupa'nın borçlanma dengesi en güçlü ekonomisidir. OECD verilerine göre Türkiye, önümüzdeki 2 yılda da en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olacaktır. İktidarı ve muhalefeti ile millet olarak tarihi bir dayanışma ve ortak hareket kültürü yakalayan Türkiye, 2023 ve gelecek hedeflerine artık daha yakın.

İş dünyası olarak 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' inancıyla ortak hedeflerimize dünden daha kararlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Bulent Gönenç 7 yıl önce Şikayet Et
    Askeri okullar laik idi.Noldu..Netice ortada... Katı laik uygulamalar dindar kesimi okul dışı kaynaklara itti..Ve laiklikten hazetmeyen sosyolojik gruplar yarattı..Özellikle 1930 ve 1950 arası İlahiyat fakülteleri ve imamhatip okullarının kapatılması hataydı.Ama uygulama laiklik adına yapıldı..O sebeble laik eğitim, laiklik gibi konular üzerinde çok okumadan demeç vermek uygun bir davranış olmayabilir.
    Cevapla
  • ergün 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş.
    Cevapla