İş dünyası yeşil pasaporttan memnun

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, ihracatçılara yeşil pasaport verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İş dünyası yeşil pasaporttan memnun
İş dünyası yeşil pasaporttan memnun
GİRİŞ 12.08.2016 17:13 GÜNCELLEME 12.08.2016 17:13

İhracatçılara yeşil pasaport verilmesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlülüğe girdi.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD),  Yeşil Pasaport kullanımıyla ihracatçıların gerek işleri gerekse ihracat faaliyetlerinin hızlanacağını açıkladı.

Uzun zamandır beklenen yeşil pasaport hakkı, yeni düzenlemeyle gerçekleşti. İlk etapta 1 milyon dolar ve üzeri ihracat yapanlara yeşil pasaport verileceği konuşuldu, bu da ülkemizdeki 63 bin ihracatçının 11 binine karşılık geliyor.

Yasanın Resmi gazetede yayınlanmasından sonra, gelişmeleri değerlendiren Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, ‘’Son dönemde yaşanan gelişmelere bakarsak bu karar ihracatçıları olumlu yönde etkileyecek. Çünkü ihracatta hızlı hareket etmek çok önemlidir. Vize işlemlerinden dolayı yaşanan zaman kaybını, yeşil pasaport ile hızlandırarak özellikle yeni pazarlara girişte ihracatçılara hızlı hareket edebilme imkanı verecektir. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde vize başvuruları 2-3 haftadan önce çıkmıyor. Yeşil pasaport ile bu süreci hızlandıracak, böylece ihracata daha fazla katkıda bulunma imkanına ulaşacağız. Ayrıca, bu uygulama ile Ülkeye döviz kazandırmak için, fedakarca çalışan ihracatçılarımız, uzun zamandır bekledikleri özel statüye kavuşturulacaklar.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL