Dünya devi Türkiye'de yatırım peşinde!

15 Temmuz darbe girişimine rağmen dünya devlerinin Türkiye ilgisi bitmiyor. En son Honda Türkiye'de yatırım yapabileceğini açıkladı.

Dünya devi Türkiye'de yatırım peşinde!
Dünya devi Türkiye'de yatırım peşinde!
GİRİŞ 05.08.2016 09:44 GÜNCELLEME 05.08.2016 09:44

Yabancı yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisi darbe girişimine inat sürüyor. Yıllık 27 milyonluk adetlik motor üretimiyle dünya devi olan Honda, Türkiye’de motosiklet fabrikası yatırımı yapabileceklerini açıkladı.

Yıllık 27 milyonluk adetlik motor üretimiyle dünya devi olan Honda, Türkiye'ye duyduğu güveni yatırımla taçlandırmak istiyor. Türk-Japon iş konseyleri seviyesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile temasta olan Honda Türkiye'nin Başkanı Hideto Yamasaki gerekli şartların oluşması halinde Honda'nın Türkiye'de motosiklet fabrikası yatırımı yapabileceklerini söyledi. Yenişafak'tan Şuayip Alabay'ın haberine göre Türkiye'ye karşı güvenlerinin tam olduğunu belirten Yamasaki, “15 Temmuz darbe girişimi ve Brexit gibi gelişmeler nedeniyle Honda'nın Japonya tarafında soru işaretleri oluşmuş olsa da, Türkiye'deki gelecek planlarımız ve yatırımlarımızla ilgili hiçbir değişiklik olmadı” dedi.

DOĞU BÖLGESİNDE POTANSİYELİ VAR

Türkiye'de motosiklet piyasasının bakir konumda olduğunu söyleyen Honda Türkiye Başkanı, “Honda olarak dünyanın en büyük motosiklet üreticisiyiz ve dünya pazarının yaklaşık yüzde 50'sine sahibiz. Türkiye'nin doğu bölgeleri özellikle coğrafi ve ekonomik koşullar nedeniyle önemli bir motosiklet pazarı potansiyeline sahip ama uygun ürünlerin burada satılabilmesi için mevcut regulasyonlarda esneklik gerekiyor.

Türkiye'nin doğu ve güneydoğu sınırlarının ötesindeki komşu pazarlarda satılan ürünler sayesinde mevcut potansiyel çok iyi değerlendiriliyor” dedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşları memnun edecek ürünler için regülasyonlarda esneklik sağlanması durumunda motosiklet pazarının önemli oranda gelişeceğine dikkat çeken Yamasaki, yatırım planı için kapı açılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

KOŞULLAR OLUŞURSA YATIRIM YAPMAYA HAZIRIZ

İthalata da değinen Yamasak, şöyle konuştu "Pazara uygun modellerin ithalatından çok kısa bir süre sonra Türkiye'de üretime dahi başlayabiliriz. Türkiye'ye inanıyoruz ve koşulların oluşturulmasıyla böyle bir yatırım yapmaya da hazırız. Mevcut 5 yıllık görev sürem içerisinde 2 kez bu konuyla ilgili girişimde bulunduk. Gerekli emisyon sıkıntıları ve esneklik sağlandığı takdirde ilk etapta montaj olmak üzere hemen sonrasında üretim yapmak istiyoruz. Hem iç pazar hem de komşu ülkelerin potansiyelleri var.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK